Dainavos žodis

Alytaus policija: situacija keliuose – ekstremali

Alius Mikelionis

Nuo pirmadienio, vos pradėjus gausiai snigti, Alytaus apskrities pareigūnai sulaukė pranešimų apie eismo nelaimes ir kliūtis keliuose. Automobiliai ir slydo nuo kelio, ir susidūrė. Laimei, skaudžių įvykių neužfiksuota. Antradienio 15 valandos duomenimis, apskrityje užfiksuota 60 pranešimų apie pavojus eismo saugumui. Tai gerokai daugiau nei įprasta. Praėjusią parą tokių pranešimų būta 22. Antradienį dažniausiai policijai skambinta dėl kliūčių keliuose ir eismo įvykių. Padidinto pravažumo automobilius naudojantys pareigūnai kol kas atvyko į visus iškvietimus.
Antradienį po pietų sustojo sunkvežimių eismas Lenkijos sienos link. Netoli Simno du sunkvežimiai užblokavo kelią, mat susikryžiavo priekabos ir vilkikai. Dėl to susidarė kilometrinė sunkvežimių eilė. Lengvasis transportas nukreiptas kaimo keliukais.
„Tik prasidėjus sniegui, gavome daug pranešimų. Daugelis jų dėl kliūčių keliuose užvirtus medžiams, neišvengta eismo įvykių. Galime tik pasidžiaugti, kad neturime kol kas nukentėjusių asmenų, tačiau automobiliai įvažiavo į griovius, atsitrenkė į šalikelės medžius“, – sakė Alytaus apskrities VPK atstovė Kristina Janulevičienė.
Situaciją keliuose policija įvardija kaip ekstremalią ir, esant galimybei, prašo keliones atidėti, jei to padaryti negalima, įsitikinti, kad transporto priemonė yra techniškai tvarkinga, važiuoti atsargiai, o įvykus eismo nelaimei, kviesti tarnybas.
Iškritęs sniegas laužė medžius bei šakas ir Alytuje. Miesto ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Vitas Krakauskas sakė, jog tvarkyti bus galima tik tuomet, kai baigs snigti, bei rekomendavo gyventojams neiti į miškus, transporto priemones statyti ne po medžiais.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: