Dainavos žodis

Alytuje – kraupus nusikaltimas

Alius Mikelionis

Alytaus policija pradėjo tyrimą dėl kūdikio nužudymo. Nusikaltimu įtariamas galimas vaiko tėvas ir motina. Sausio 26 dieną Alytaus apylinkės teismas leido trims mėnesiams suimti Dainavos mikrorajone gyvenantį 25 metų vyrą. Jis įtariamas naujagimio nužudymu ar prisidėjus prie nusikaltimo. 2000 metais gimusi moteris šiuo metu gydoma ligoninėje. 
Kad jauna moteris laukėsi, bet naujagimio nėra, Valstybės vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos Alytaus sk. gavo anoniminį pranešimą. Dvidešimtmetė pradžioje neigė gimdžiusi, bet specialistėms sukėlė įtarimą jos sveikatos būklė. Moteris išvežta į ligoninę. Valstybės vaiko teisių ir įvaikinimo tarnyba apie galimą nusikaltimą informavo policiją. Praėjusį pirmadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas. Dvidešimt penkerių metų įtariamąjį teismas leido suimti trims mėnesiams. Vaiko kūnelis iki šiol nerastas.
Vaiko teisių atstovė sako, kad šeima anksčiau į tarnybos akiratį nebuvo pakliuvusi. Šeimoje auga dar vienas vaikas, esą juo tėvai rūpinosi. Mažametį perėmė globoti biologinė močiutė. Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Alytaus sk. darbuotojos neprisimena panašaus atvejo. Pernai „Gyvybės langelyje“ buvo paliktas vienas vaikas. 
Jeigu bus įrodyta, kad buvo nužudytas naujagimis, nusikaltimą padariusiems asmenims gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: