Dainavos žodis

Alytaus miesto savivaldybėje vadovaujamus postus užėmė socialdemokratė ir konservatorius

Šią savaitę pareigas pradėjo eiti Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Ona Balevičiūtė ir vicemeras Povilas Labukas.

Rasa Švirmickaitė

Šią savaitę pareigas pradėjo eiti Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Ona Balevičiūtė ir antrasis vicemeras Povilas Labukas. Su šių politikų atėjimu į vadovaujančias pareigas siejamos viltys, kad pagaliau pavyks suvaldyti chaosą ir priimti bei įgyvendinti miestui naudingus sprendimus.

Patyrusi politikė
18 už, 2 prieš – tokiu balsų santykiu Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai patvirtino socialdemokratės O. Balevičiūtės kandidatūrą savivaldybės administracijos direktoriaus pareigoms užimti. 3 biuleteniai buvo negaliojantys.
„Tikiuosi, kad kartu su tarybos nariais pavyks priimti išmintingų ir mūsų miestui naudingų sprendimų. Stengsiuosi, kad mūsų darbas būtų skaidrus“, – po pareikšto tarybos pasitikėjimo sakė naujoji administracijos direktorė O. Balevičiūtė. Anot moters, svarstant šių metų biudžetą ji suprato, koks svarbus yra efektyvus lėšų paskirstymas, kad būtų užtikrintos kokybiškos paslaugos. „Mačiau, kad visi tarybos nariai už
skaidrų, efektyvų lėšų paskirstymą, tik gal mato skirtingus kelius šiam tikslui pasiekti, todėl reikės pasiekti susitarimą“, – kalbėjo O. Balevičiūtė.
66 metų alytiškė yra baigusi buvusį Vilniaus pedagoginį institutą, kuriame įgijo fizikos mokytojo išsilavinimą. O. Balevičiūtė politinę karjerą pradėjo 1990 metais tapusi Lietuvos demokratinės darbo partijos nare, nuo 2001 metų ji Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Alytaus skyriaus narė, skyriaus tarybos pirmininko pavaduotoja, LSDP tarybos narė.
Didelę politinę patirtį turinti O. Balevičiūtė anksčiau dirbo Vyriausybės atstove Alytaus apskrityje, Alytaus apskrities viršininko pavaduotoja, miesto savivaldybės kontroliere bei administracijos direktore, keturias kadencijas buvo išrinkta į miesto tarybą.
Administracijos direktorės atlyginimas neatskaičius mokesčių – 2 tūkst. 832 eurai. Darbo užmokestį sudaro tarybos nustatytas pareiginės algos koeficientas – 16 ir pareiginės algos bazinis dydis.

Antras kartas buvo sėkmingas
Vicemeru tapo 26 metų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Alytaus miesto skyriaus pirmininkas P. Labukas. Už jį balsavo 17 tarybos narių, 5 – prieš, 1 biuletenis negaliojantis.
Jaunas, tačiau politinės patirties turintis alytiškis teigė, jog jam nepriimtina nuostata, kad reikėtų laukti 100 dienų, kol apsipras naujose pareigose, ir tik po to imtis veiklos. „Reikia viską daryti čia ir dabar ir parodyti konkrečius rezultatus“, – apie entuziastingą nusiteikimą dirbti kalbėjo vicemeras.
Pirmą kartą, 2019 metų pavasarį, taryba vicemero pareigų P. Labukui nepatikėjo, tačiau, prabėgus beveik dvejiems metams, Alytaus miesto merui Nerijui Cesiuliui antrą kartą pasiūlius jo kandidatūrą, jaunas politikas tapo vicemeru. Jis pakeitė praėjusiais metais tarybos pasitikėjimą praradusį ir dėl to iš pareigų atleistą taip pat TS-LKD partijos narį Šarūną Klėgerį.
Vicemeras P. Labukas kuruos investicinius, ūkinius klausimus bei bus atsakingas už savivaldybės administracijos veiklą. Jam bus mokamas 2 tūkst. 655 eurų atlyginimas neatskaičius mokesčių, kurį sudarys tarybos nustatytas pareiginės algos koeficientas – 15 ir bazinis algos dydis.
P. Labukas Mykolo Riomerio universitete baigė verslo sistemų kūrimo ir valdymo bakalauro studijas, pastaruoju metu šiame universitete baigia audito magistrantūrą.
Veiklus, energingas ir idėjų nestokojantis P. Labukas yra vienas iš Alytaus ekonomikos ir verslo akademijos įkūrėjų bei Alytaus ekonomikos forumo iniciatorių ir organizatorių, Alytaus miesto savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas. Jis penkerius metus yra TS-LKD – Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos Alytaus regiono koordinatorius, alytiškis yra dirbęs europarlamentarės Laimos Liucijos Andrikienės padėjėju. Alytaus miesto savivaldybės taryboje P. Labukas dirba antrą kadenciją.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: