Dainavos žodis

Alytaus kolegijos Personalo skyriaus vedėjai VTEK verdiktas

Alytaus kolegija vienintelė aukštoji neuniversitetinė mokykla Dzūkijos regione. (Alytaus kolegijos nuotr.)

Rasa Švirmickaitė

Alytaus kolegijos Personalo skyriaus vedėja Romena Šerkšnienė sumaišė viešuosius ir privačius interesus – parengė įsakymą, kuriuo buvo padidintas kolegijoje dirbančio jai artimo asmens atlyginimas.
Sprendimą dėl interesų konflikto R. Šerkšnienės atžvilgiu Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) priėmė vienbalsiai. Etikos sargai nusprendė, kad Alytaus kolegijos Personalo skyriaus vedėja R. Šerkšnienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.
Tiriant nustatyta, kad R. Šerkšnienė parengė įsakymą, kuriuo buvo padidintas kolegijoje dirbančio jai artimo asmens atlyginimas. VTEK, įvertinusi situaciją, nusprendė, kad Personalo skyriaus vedėja turėjo privatų interesą, tačiau nenusišalino. Tai, kad sprendimą didinti atlyginimą priėmė ne ji pati, o kolegijos vadovas, šiuo atveju neturi reikšmės.
„Esant interesų konfliktui, asmeniui draudžiama ne tik dalyvauti sprendimus priimant, bet ir juos rengiant, svarstant arba atliekant kitas tarnybines pareigas, jeigu tai susiję su asmens privačiais interesais“, – rašoma VTEK pranešime.
Be to, VTEK, nustačiusi, kad Personalo skyriaus vedėja R. Šerkšnienė įsipainiojo į interesų konfliktą, Alytaus kolegijos direktoriui Sigitui Naruševičiui rekomenduoja imtis prevencinių priemonių, kad kolegijos darbuotojai tinkamai vykdytų Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatas.
„Dainavos žodžiui“ paklausus, kokių prevencinių priemonių pagal VTEK rekomendacijas žada imtis, kad nesusidarytų analogiška situacija, kolegijos direktorius S. Naruševičius informavo, kad įstaiga dar nėra gavusi oficialaus pranešimo dėl viešųjų ir privačių interesų suderinimo pažeidimo.
„Kai iš VTEK gausime oficialų pranešimą, tik tada galėsiu pasakyti, kokios prevencinės priemonės bus taikomos“, – sakė Alytaus kolegijos direktorius S. Naruševičius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: