Dainavos žodis

Apie Daugus pasakos ir virtualus gidas

Alius Mikelionis

„Nesvarbu, ar į Daugus atkeliausite dieną, ar naktį, pirmasis jus visuomet pasitiks kunigaikštis Daugis“, – skelbia virtualaus audiogido balsas, sklindantis iš mobiliojo telefono. Tai – daugiškių Roberto Ožalinsko ir Vaidos Kavaliauskaitės sudarytas turistinis maršrutas, kuris pradėjo veikti vasario mėnesio pradžioje.
Daugiškiai pirmieji Alytaus rajone sukūrė turistinį maršrutą, pristatantį Didžiulio ežero pusiasalyje įsikūrusį Daugų miestą. Tereikia mobiliajame telefone įdiegti programėlę „Gatvės gyvos“ ir čia rasite 16 vietų, kurias rekomenduojama aplankyti Dauguose. Programėlė „Gatvės gyvos” nemokama, ji veikia tiek Android, tiek IOS operacinėje sistemoje. Atvykus prie vieno iš taškų, galima išklausyti garso įrašą, papasakojantį apie lankomą vietą. Iš viso tokių sustojimų – 16. Tai ir bažnyčia, ir žydų sinagoga, ir Turgaus aikštė, ir kiti objektai. Maršruto sudarytojai kiekvienam garso įrašui skiria maždaug dvi minutes, tai – susisteminta informacija turistams. Kūrėjai kviečia apsilankyti Dauguose ir patiems apžiūrėti lankytinas vietas. Galima užsisakyti ir įprastą gido paslaugą.
Daugų miestą iš trijų pusių supa ežerai Didžiulis ir Padaugėlaitis, apylinkėse gausu mažesnių ežerų. Stūkso Salos kalnas, Mergos akmuo. Istoriniuose šaltiniuose Daugai minimi XIII–XIV a.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: