Dainavos žodis

Sąvartyne buvo kilęs gaisras

Alius Mikelionis

Pirmadienį apie 17 valandą Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro darbuotojai pastebėjo, kad sąvartyne kyla garai. Baimindamiesi, kad neišplistų gaisras, buvo iškviesti ugniagesiai. Į sąvartyną atskubėjo penki gaisriniai automobiliai ir medikų ekipažas.
„Darbuotojai pamatė kaitimą, pastebėjo kylančius garus. Pajudinome ir, pamatę kaitimo požymius, iškvietėme ugniagesius. Ši sąvartyno dalis nenaudojama jau maždaug pusmetis. Būna, kad susidaro taip vadinamos oro „kišenės“ dėl išmestų baldų ar stambiųjų atliekų ir toje vietoje vyksta cheminiai procesai, kaitimas bei įvyksta savaiminis degimas. Gyventojai neturėtų baimintis dėl kilusio nedidelio gaisro Alytaus regiono atliekų tvarkymo centre“, – ramino Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro direktorius Algirdas Reipas.
Tokie gaisrai padidintos rizikos objektais laikomuose sąvartynuose nėra reti. Panašus gaisras vyko pernai. Iškart po gaisro pirmadienio vakarą viešojoje erdvėje pasirodė gyventojų spėliojimai, esą keistas kvapas juntamas Dzūkijos sostinėje. Trečiadienį gyventojų informavimo sistema pranešė, kad padidėjęs oro užterštumas kietosiomis dalelėmis, tačiau su nedideliu gaisru atliekų tvarkymo centre tai nesiejama.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: