Dainavos žodis

M. Jasaitis: „Atsisakiusiems „AstraZeneca“ vakcinos eilė ne taip greitai ateis“

Prasidėjo masinė vakcinacija.

Alius Mikelionis

Antradienį Alytuje prasidėjo masinė vakcinacija po to, kai Dzūkijos sostinę pasiekė 1350 dozių vakcinos „AstraZeneca“ siunta. Skiepų punktas įrengtas Alytaus arenoje, čia vienu metu gali būti skiepijami penki žmonės. Dabar vakcinuojami vyresni nei 80 metų senjorai ir pedagogai.
„Antradienį baigiame skiepyti pedagogus, padarysime dviejų savaičių pertrauką ir vėl kreipsimės į švietimo įstaigas. Jei bus tokių, kurie persigalvojo ir ketina skiepytis, jie bus paskiepyti. Kiek tiksliai pedagogų atsisakė skiepų, paaiškės artimiausiu metu“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės gydytojas P. Jagelavičius.
Antruoju etapu bus skiepijami 75–79 metų amžiaus žmonės, vėliau 70–74 m. ir 65–69 m. senjorai. Visus pensinio amžiaus žmones, kurių Alytuje yra per 11 tūkst., paskiepyti tikimasi iki Velykų. Tuomet bus vakcinuojami jaunesni žmonės, turintys lėtinių ligų. Vakcinacija nuo COVID-19 nėra priverstinė. Norintys gauti nemokamą vakciną turi paskambinti į tą medicinos įstaigą, kurioje prisirašę. Apie vakcinavimo datą jiems bus pranešta telefonu. Nesvarbu, kokioje medicinos įstaigoje piliečiai prisirašę, visi skiepai bus leidžiami Alytaus arenoje.
Antradienį planuota paskiepyti 670 žmonių, tačiau dalis gyventojų, sužinoję, kad šįsyk gauta „AstraZeneca“ vakcina, skiepytis neatvyko. Kokia vakcina bus skiepijama, paaiškėja tik gavus siuntą. Antradienį naudota „AstraZeneca“, o trečiadienį jau „Pfizer“. Alytaus poliklinikos direktorius M. Jasaitis sako, jog kol kas pasirinkti vakcinos negalima.
„Pastebėjome, kad dar iki masinės vakcinacijos, prasidėjusios antradienį, žmonės domėjosi, kokia vakcina bus skiepijami. Sužinoję, kad antradienį bus naudojama „AstraZeneca“, dalis atsisakė ir registruojasi iš naujo. Pagrindinis dalykas, kodėl atsisakoma skiepytis – tikimasi kito gamintojo vakcinos. Mes skiepijame tokia vakcina, kokią gauname. Antradienį dirbome su „AstraZeneca“, o trečiadienį jau su „Pfizer“. Noriu priminti, kad mes registruojame iš anksto ir neturime galimybės sužinoti, kokia vakcina bus skiepijami gyventojai. Tiems, kas atsisakė skiepo ir registravosi iš naujo, noriu pasakyti, kad eilė jiems ne taip greitai ateis“, – įspėjo Alytaus poliklinikos direktorius Marius Jasaitis.
Alytaus miestas gauna trijų gamintojų – „Moderna“, „Pfizer“ ir „AstraZeneca“ – vakcinas. Po skiepo kalbinti alytiškiai teigia vakcinacijos laukę, mat pabodo būti namuose, nori dažniau susitikti su vaikais ar išvykti į sodą. Iš viso vakcinuotis panoro 7400 iš 11 tūkst. Alytaus pensininkų. Antrą „AstraZeneca“ vakcinos dozę gyventojai turės priimti po 12 savaičių.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: