Dainavos žodis

Romo Aleksandravičiaus darbo knygutės įrašai puošia garažo duris!

Romas visą gyvenimą dirbo kultūros įstaigose ir krašto žmones kvietė į saviveiklą, skatino dainuoti ir pozityviai žvelgti į gyvenimą.

Danielius Jakubavičius

Daugelis žmonių Sodros senąsias darbo knygutes tiesiog „užmetę“, nes jos jau nebereikalingos, kadangi visi duomenys sukaupti, saugomi ir tvarkomi skaitmenų archyvuose. Tačiau Alytaus rajono Verebiejų kaimo gyventojas, šiuo metu jau pensininkas, Romas Aleksandravičius sugalvojo vieną originaliausių būdų, kaip įamžinti savo ilgą darbo stažą: ant garažo durų prikalė savo darboviečių fasadines iškabas.
Romas visą gyvenimą dirbo kultūros įstaigose ir krašto žmones kvietė į saviveiklą, skatino juos dainuoti ir pozityviai žvelgti į gyvenimą. Per ilgą laiką kai kurios Krokialaukio įstaigos keitė pavadinimus, kitos buvo išvis uždarytos. Ir jei pertvarkų metu ne vienas istoriją naikino, tai Romas Aleksandravičius bent jau buvusių įstaigų iškabas pagarbiai nuėmė ir tvarkingai jas vėl pritvirtino savo namo kiemelyje matomoje vietoje – kad kasdien primintų ir neleistų Romui užmiršti, kiek daug buvo nudirbta!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: