Dainavos žodis

Mažosios Dailidės ežerėlyje valią ir greitį demonstravo „ruoniai“

Ledinėje eketėje varžėsi sveikuoliai.

Alius Mikelionis

Nors žiema pamažu traukiasi, bet sveikuoliai dar turi galimybę nerti į ledinę eketę, nes ežerus vis dar kausto daugiau nei dešimties centimetrų ledas. Sveikuoliais save laikantys plaukikai turėjo tradiciją varžytis dvidešimt penkių metrų distancijoje. Plaukimai vykdavo Trakuose, ant Galvės ežero, bet šiemet dėl karantino masinį renginį senojoje sostinėje pakeitė pavieniai šuoliai į eketę skirtinguose Lietuvos miestuose.
Šeštadienį keliasdešimt Alytaus sveikuolių prisijungė prie mažiausiai šešiuose miestuose vykstančių plaukimų. Mažosios Dailidės ežerėlyje iškirstoje 25 metrų ilgio ir 5 metų pločio eketėje varžėsi beveik trys dešimtys „ruonių“. Tarp dalyvių ir tie, kuriems šalto vandens vonios – kasdienė rutina, ir tie, kuriems tai pirmas pasinėrimas į ledinį vandenį. Jiems norėjosi ne tik nugalėti save, bet ir kuo greičiau pasiekti finišą. Vienas iš dalyvių, vos išlipęs iš ledinio vandens, prisipažino, kad į eketę šoko, nes draugas jį įrašė į dalyvių sąrašą, tad neliko nieko kito, kaip tik dalyvauti. Daugeliui Alytaus sveikuolių klubo narių maudytis Mažojoje Dailidėje – kasdienybė. Narvydas Matulevičius kiekvieną dieną pradeda maudynėmis ežerėlyje, tad įveikti 25 metrų atkarpą jam nebuvo sudėtinga. Narvydas pasirūpino ir ekete, ją išpjovė, o pasibaigus plaukimui, aptvėrė.
Jauniausia dalyvė Vanesa, kuri į eketę pasinėrė tėtės Vincento įkalbėta. Priėjusi prie eketės, dešimtmetė dar abejojo, ar šokti į vandenį, bet, pasinėrusi į keturių laipsnių ežero vandenį, greitai įveikė distanciją, nedaug atsilikdama nuo tėčio.
Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad iš vyrų greičiausiai 25 metrus nuplaukė Laimis Banys, tarp moterų nepralenkiama buvo Rimutė Narkūnienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: