Dainavos žodis

Kitą savaitę į Šv. Benedikto gimnaziją sugrįžta pradinukai

Šv. Benedikto gimnazija kitą savaitę sulauks sugrįžusių pradinukų. (Alytaus m. sav. nuotr. )

Rasa Švirmickaitė

Šv. Benedikto gimnazija tapo pirmąja mokymo įstaiga Alytuje, į kurią po ištisus mėnesius trukusio nuotolinio mokymo vaikai vėl rinksis į klases.
„Iniciatyva kilo iš mokinių tėvų, jie neformaliuose pokalbiuose išreiškė nerimą dėl vaikų mokymosi, ypač dėl pirmokų, kurie pradėjo mokytis nuotoliniu būdu dar gerai nemokėdami skaityti, tiek laiko vieni mokosi, nes tėvai pamažu grįžta į darbus.
Nusprendėme kreiptis į Alytaus miesto savivaldybę, kad leistų grįžti prie kontaktinio mokymo. Mus labai pastiprino sėkmingas Vilniaus pavyzdys“, – sakė Šv. Benedikto gimnazijos direktorė Loreta Šernienė.
Sugrįžimui prie kontaktinio mokymo susirinkimo metu pritarė 78 proc. pradinukų tėvų. Likusioji dalis dėl įvairių priežasčių nusprendė jį atidėti vėlesniam laikui.
„Turime tris klases – dvi pirmokų ir vieną antrokų, į kurias šimtu procentų sugrįš visi vaikai. Kitos šešios klasės turės po keletą vaikų, kurie ir toliau mokysis namuose nuotoliniu būdu. Rasime specialistų, kurie talkins mokytojams, nes sunku dirbti ir nuotoliniu, ir kontaktiniu būdu“, – apie būsimą darbo organizavimą kalbėjo L. Šernienė.
„Sugrįžimu prie kontaktinio mokymo domėjosi trys mokyklos: Šv. Benedikto gimnazija, Senamiesčio pradinė mokykla ir Panemunės progimnazija, tačiau pabandyti sugrįžti prie kontaktinio mokymo apsisprendė tik Šv. Benedikto gimnazija, Senamiesčio pradinė mokykla po tėvų apklausos nusprendė susilaikyti, Panemunės progimnazijos vadovybė apsisprendė to dar nedaryti“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas. 
Anot V. Valūno, mokymo kokybė dėl nuotolinio mokymo nukentės. „Jei sakytume, kad nenukentės, elgtumėmės nesąžiningai. Nuotolinis mokymas yra priverstinis veiksmas. Tačiau kai nelieka galimybės dirbti įprastiniu būdu, nuotolinis mokymas yra mažesnė bėda“, – teigė V. Valūnas.
Anot L. Šernienės, dabar gimnazijoje pats darbų įkarštis. Vyksta pasiruošimas, tėveliai siunčia ir neša savo sutikimus. Nuo ketvirtadienio turėtų pradėti testuoti šeimas, o pagal geriausią scenarijų pirmadienį vaikai ir mokytojai turėtų sugrįžti į klases.
Prieš kontaktinio mokymo atnaujinimą kaupinis testavimas vyksta mobiliajame punkte, o vėliau kaupiniai mėginiai bus imami mokykloje kas 4–7 dienas. Testuojami bus pradinukai, jų šeimų nariai, mokyklos darbuotojai.
„Kaupiniam tyrimui ėminiai imami ne iš nosiaryklės, o iš 1,5–2 centimetrų nosies landos gylio, tad vaikui didelio diskomforto nesukels. Tikiuosi, kad po pirmo karto visi nusiramins ir baimės išnyks“, – sakė direktorė.
Vaikai, neturintys galimybės mokytis nuotoliniu būdu namuose, mokosi mokyklose. Laikantis visų saugumo priemonių jie ateina į klases ir kartu su mokiniais, esančiais namuose, prisijungia prie nuotolinio mokymo.
Mokyklose ir darželiuose nuotoliniu būdu besimokančių mokinių skaičius kiekvienoje mokykloje skirtingas. Daugiausiai vaikų, lankančių priešmokyklinio mokymo grupes. Kovo 15-ąją priešmokyklinio mokymo grupes lankė 57,6 proc. vaikų, pradinukų – 6,23 proc.
Tuo tarpu vyresnių klasių moksleivių skaičiai žymiai mažesni. Tą pačią dieną į Dainavos progimnaziją iš 184 mokinių atėjo 17, į Likiškėlių progimnaziją iš 174 – 15, į Adolfo Ramanausko-Vanago gimnaziją iš 611 – 1, į Putinų gimnaziją iš 452 – 2.
Šalyje jau pasigirdo kalbos, kad nuo nuotolinio mokymo pervargę mokytojai palieka mokyklas. V. Valūnas patikino, kad kol kas neteko girdėti, jog tokie dalykai vyktų mūsų mieste, bet neatmestų tokios galimybės, kad žmogus taip galėtų pasielgti.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: