Dainavos žodis

Paulius Golubickas padės DFK „Dainava“ aukščiausioje šalies futbolo lygoje

Paulius Golubickas.

Alius Mikelionis

Sezoną elitinėje Lietuvos futbolo lygoje pradedanti DFK „Dainava“ nuramino skeptikus, kai rungtynėse su Vilniaus „Žalgiriu“ sužaidė lygiosiomis. Komandą sustiprino Kroatijos klubui HNK „Gorica“ priklausantis Paulius Golubickas (21 m.). Iš Ignalinos kilęs vienas talentingiausių šalies futbolininkų 2018 metais rungtyniavo DFK „Dainava“, kai ši tuo metu žaidė LFF pirmoje lygoje.

– Pauliau, kodėl priėmei sprendimą žaisti DFK „Dainava“?
– Iš mano pusės buvo didelis noras žaisti, o ne sėdėti ant suolo, tobulinti savo įgūdžius žaidimo  metu, o ne tik treniruotis su pajėgiais komandos draugais. Manau,  Kroatijos klubas reagavo teigiamai. Jei žaidėjas turi norą rungtyniauti, kodėl turėtų stabdyti? 

– Kokia buvo tavo reakcija, kai HNK „Gorica“ komandą paliko treneris iš Lietuvos Valdas Dambrauskas?
– Tai buvo šioks toks šokas. Trenerio išėjimą lėmė geri rezultatai, tuo metu buvome antroje vietoje, daug rungtynių laimėdavome. Aš džiaugiuosi už Valdą.

– Ar galima teigti, kad išėjus V. Dambrauskui mažiau ir laiko gaudavai aikštėje?
– Nepasakyčiau, kad buvo sunkiau jo gauti, nes gavau žaisti tiek draugiškose, tiek pirmose oficialiose rungtynėse. Nežinau, gal jiems nepatiko mano žaidimas? Čia reikėtų klubo klausti, bet mes kalbėjome, lyg viskas buvo neblogai. Aišku, yra vietų, kurias reikėtų patobulinti, ir čia atvykau to padaryti. 

– Ar buvo gera grįžti į Lietuvą ir būti arčiau šeimos, draugų?
– Visada malonu grįžti į Lietuvą ir su šeima susitikti, ir už miestą rungtyniauti, bet pabrėžiu, kad tai yra darbas, ir aš grįžau, kad praleisčiau daugiau laiko aikštelėje. Alytus man kaip gimtasis miestas, visada smagu grįžti čia.

– Prieš išvykdamas žaidei Marijampolės klube „Sūduva“, ar nebuvo noro žaisti stipresniame klube?
– Na, čia turėjo norėti „Sūduvos“ klubas. Jeigu jie būtų norėję, būtų kalbėję su manimi, bet iš jų pusės to nebuvo, ir pasirinkau tokį sprendimą.

DFK „Dainava“.

– Pauliau, žaidei tiek FK „Sūduva“, tiek DFK „Dainava“, tiesa, tuo metu LFF pirmoje lygoje, ar būtų galima juos lyginti?
– Taip, žinoma, visada galima lyginti klubus. Visi žino, kad Lietuvoje didžiausi klubai yra Vilniaus „Žalgiris“ ir Marijampolės FK „Sūduva“, bet manau, mano sprendimas irgi geras, pažiūrėjus, kaip mes treniruojamės, kokius žaidėjus turime, koks treneris energingas, tikiu, kad pasieksim gerų rezultatų ir su šia komanda.

– Kokį įspūdį palieka treneris iš Italijos Fabio Mazzone?
– Dar neilgai dirbame, bet pirmas įspūdis geras. Ir angliškai gerai kalba, ir daug bendrauja, iškart einame prie taktinių dalykų. Kol kas matau tik teigiamus dalykus, negaliu pasakyti nieko blogo.

– Pauliau, kokie komandos tikslai „Optibet A lygoje“?
– Komanda norėtų išlikti, bet aš manau, kad pademonstruosime gerą žaidimą – nereikia mūsų nurašinėti. Manau, kad su visais kovosime ir visiems su „Dainava“ žaisti bus sunku.

– Ar pavyko išsigydyti  traumas? 
– Traumos jau praeityje. Tiek fiziškai, tiek psichologiškai esu 100 procentų pasiruošęs.

– Ačiū už pokalbį.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: