Dainavos žodis

Katalikiškos gimnazijos pradinukai bando grįžti į mokymo įstaigą

Pagal galiojančią tvarką sprendimą, ar vaikai grįš į klases, turi priimti tėvai. Gavusi tėvų sutikimą, įstaiga kreipiasi į savivaldybę, o ši — į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją. Procesas užtrunka apie tris savaites. Sulaukęs leidimo, šeimos ūkis turi atlikti COVID-19 testą. Viruso neradus, ugdymo procesas pradedamas.

Alius Mikelionis

Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos pradinukai sugrįžo į klases po to, kai Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija suteikė galimybę mokyklose  testuoti vaikus ir įstaigų darbuotojus kaupinių metodu. Katalikiška gimnazija – kol kas vienintelė mokymo įstaiga Dzūkijos sostinėje, kuri pasinaudojo tokia galimybe per karantiną mokinius susigrąžinti į klases.
„Atvykęs specialistas pasiruošia darbui, atlieka rankų higieną dezinfekciniu skysčiu. Kaskart naudojamos naujos vienkartinės pirštinės. Specialia lazdele  iš abiejų nosies šnervių, maždaug 1,5–2 cm gylyje, paimamas ėminys. Į vieną mėgintuvėlį įdedami šeši mėginiai, ant kurio  užrašomas įstaigos pavadinimas, ėminių paėmimo laikas, bendras skysčio tūris. Mėginys dedamas į dėžutę, o ši  į šaltkrepšį ir keliauja į laboratoriją. Atsakymo sulaukiama per parą. Šios priemonės patikimumas – 94 procentai. Jeigu būtų nustatytas teigiamas COVID-19 kaupinys, asmenys būtų informuoti, kad turi laikytis saviizoliacijos ir atlikti PGR tyrimą“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos centro direktorė Ingrida Rutkauskienė. 
Pagal galiojančią tvarką sprendimą, ar vaikai grįš į klases, turi priimti tėvai. Gavusi tėvų sutikimą, įstaiga kreipiasi į savivaldybę, o ši – į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją. Procesas užtrunka apie tris savaites. Sulaukęs leidimo, šeimos ūkis turi atlikti COVID-19 testą. Viruso neradus, ugdymo procesas pradedamas. Vėliau organizuojamas mėginių ėmimas mokymo įstaigoje ir čia jis kartojamas kiekvieną savaitę.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: