Dainavos žodis

Meras Algirdas Vrubliauskas švietimo klausimus aptarė su ministre Jurgita Šiugždiniene

Švietimo, mokslo ir sporto ministrę Jurgitą Šiugždinienę priėmė rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė ir administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė.

Alytuje su komanda lankėsi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. Ministrė susitiko su Alytaus rajono savivaldybės vadovais, aptarė pradinukų testavimo, abiturientų sugrįžimo į mokyklas bei kitus aktualius švietimo klausimus.
Ministrę J. Šiugždinienę priėmė rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė ir administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė.
„Suprantame ministeriją, kuriai nuolat tenka spręsti dilemą, kaip užtikrinti kokybišką vaikų ugdymą, kartu ir mokinių bei darbuotojų saugumą. Savivaldybė deda visas pastangas, kad rajono ugdymo įstaigose COVID-19 situacija būtų valdoma“, – susitikime su ministre kalbėjo meras A. Vrubliauskas.
Ministrė domėjosi pradinukų, taip pat abiturientų kontaktiniu ugdymu, vakcinacija.

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas su ministre Jurgita Šiugždiniene aptarė pradinukų testavimo, abiturientų sugrįžimo į mokyklas bei kitus aktualius švietimo klausimus.

„Kas antras rajono abiturientas yra pasiskiepijęs. Džiugu, kad beveik visi rajono mokytojai jau vakcinuoti abiem skiepų dozėmis“, – sakė mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė.
Susitikime daug kalbėta apie kontaktinį pradinukų ugdymą, kad jis nenutrūktų, o mokiniai ir toliau saugiai mokytųsi mokyklose.
Ministrė pažymėjo, kad šiandien Vyriausybės posėdyje bus svarstomas klausimas dėl kaupinių metodo supaprastinimo, t. y. atsisakant šeimos ūkio testavimo. Jeigu Vyriausybė pritartų, testuojami būtų tik kontaktiniu būdu besimokantys mokiniai ir dirbantys mokyklos mokytojai, darbuotojai. Testavimas vyktų mokykloje. Taip pat planuojama įteisinti greitųjų antigenų testus.
Meras su ministre taip pat aptarė profesinio mokymo, priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo finansavimo klausimus, mokinių, turinčių specialiųjų poreikių, ugdymą, naujos gimnazijos idėją.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: