Dainavos žodis

„Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyviai iš Alytaus patraukė į sostinę

Alius Mikelionis

Šeštadienį prieš vidurdienį šalia Alytaus esančiuose Kaniūkuose rinkosi ,,Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyviai. Alytaus policijos duomenimis, vykti į sostinę buvo pasiruošę 119 automobilių, vienas autobusas ir 20 motociklų. Dar dvi dešimtys automobilių pajudėjo iš Druskininkų. Į maršą alytiškiai išvyko pakilios nuotaikos. Kalbinti žmonės mūsų redakcijai sakė pastebintys, jog šalies valdymą perėmė asmenys, patys nesukūrę savo šeimų, esą neturėdami šeimos, negali suvokti, kas tai yra. Kalbintas vyras samprotavo, kad, būdami valdžioje, tokie politikai bando suardyti tradicinės šeimos pamatus.
„Aš už neiškreiptą šeimą, už neiškreiptą Lietuvą, mamą ir tėtį, vyrą ir moterį, senelį ir senelę“, – savo požiūrį į šeimą išdėstė ,,Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyvis, Ulonų seniūnaitijos seniūnaitis Petras Sabaitis, į Vilnių vykęs motociklu.
„Anksčiau pasakose princas gelbėjo princesę. Dabar atėjo laikas, kai princas gelbėja princą“, – pastebėjo kita renginio dalyvė.
Kiti maršo dalyviai teigė, kad prieš netradicinės orientacijos asmenis neturintys nieko prieš, bet nenorėtų, kad LR Seimo nariai teiktų svarstyti Partnerystės įstatymą ir Stambulo konvencijos ratifikavimo klausimą.
Prieštaraujama ir Baudžiamojo kodekso 259 straipsnio pakeitimo įstatymo projektui bei Administracinių nusižengimų kodekso 71 straipsnio pakeitimo ir papildymo 483(1) straipsniu įstatymo projektui, kuriais siekiama įteisinti narkotinių medžiagų vartojimą, taip pat Tautinių mažumų įstatymo projektui, kuris, anot „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatorių, diskriminuoja lietuvių kalbą, supriešina tautines bendrijas ir kelia nesantaiką Lietuvoje.
Marše dalyvavęs buvęs kandidatas į savivaldybės mero postą nuo Krikščionių sąjungos Raimundas Žiūkas tikisi, jog šis judėjimas virs antruoju Sąjūdžiu.
Dvyliktą valandą transportas pajudėjo Jiezno link ir kelyje Kaunas–Vilnius susijungė į bendrą koloną. Alytuje incidentų nebuvo užfiksuota.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: