Dainavos žodis

Atnaujintos sporto salės sienas puošia žinomų Lietuvos atletų atvaizdai

Alius Mikelionis

Po renovacijos oficialiai atidaryta Alytaus Vidzgirio progimnazijos (buvusios 8-osios mokyklos) sporto salė. Jos sienas nuo šiol puoš čia besimokiusių sporto garsenybių atvaizdai.
Gegužės 21 dieną oficialiai atidaryta Vidzgirio progimnazijos sporto salė, kurios  sienas puošia Europos, taip pat Baltijos šalių, Lietuvos ir Italijos čempionės, Eurolygos prizininkės ir visų žvaigždžių rungtynių dalyvės, buvusios moterų NBA žaidėjos, dabar – krepšinio trenerės Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės, dukart geriausio Lietuvos futbolininko, buvusio nacionalinės rinktinės vartininko Gintaro Staučės bei Lietuvos rekordininkės, Baltijos ir Šiaurės šalių prizininkės, olimpietės lengvaatletės Vaidos Žūsinaitės-Nekriošienės grafičiai. Ant sienos meno kūriniai buvusioje 8-ojoje vidurinėje nupiešti neatsitiktinai. Ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje žinomi atletai baigė šią mokyklą ir yra puikus pavyzdys jaunimui, mano mokyklos direktorius A. Čiurlionis. Oficialiame salės atidarymo renginyje dalyvavo V. Žūsinaitė-Nekriošienė, kiek vėliau atvyko Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. Gintaras Staučė taip pat pažadėjo atvykti, kai tik grįš iš Rusijos. Garsius atletus, buvusius Vidzgirio progimnazijos auklėtinius, įamžinti atnaujintoje sporto salėje buvo patikėta alytiškiui grafičių meistrui Pijui Šematulskiui.
„Mokyklą puošia ne daiktai, ne gražūs kabinetai, o žmonės, kurie čia mokėsi ar mokosi. Norime, kad jaunoji karta, matydama sporto aukštumas pasiekusius atletus, siektų savo tikslų ir žinotų, kad viskas įmanoma“, – sakė mokyklos direktorius A. Čiurlionis.
Sporto salėje pakeistos grindys, sutvarkytos sienos, apšvietimas. Iš viso darbai atsiėjo apie 120 tūkstančių eurų. Atidarymo proga sporto salę pašventino kunigas Rytis Baltrušaitis, perkirpta simbolinė atidarymo juostelė. Renginyje dalyvavęs Alytaus miesto meras sako, jog labai svarbu sutvarkyti mokyklų sporto sales, kad  vaikai, o ugdymui pasibaigus ir suaugusieji galėtų aktyviai leisti laiką, mat pastebima, jog karantino metu tiek vaikai, tiek suaugusieji priaugo svorio. Meras prasitarė, kad greitai trijuose Alytaus mikrorajonuose bus įrengtos trys naujos lauko aikštelės. Viena jų šalia Vidzgirio mokyklos, o šalia jos – teniso aikštė ir jėgos sportininkų pamėgtas aikštynas.
Priminsime, kad praėjusios kadencijos politikai švietimo pertvarką mieste ketino pradėti nuo Vidzigio mokyklos uždarymo, kuri tik ką buvo atšventusi savo keturiasdešimtmetį. Bendruomenės ir kai kurių politikų dėka įstaigą pavyko išsaugoti. Šiandien buvusi 8-oji vidurinė gali pasidžiaugti ne tik sutvarkyta sporto sale. Progimnazijoje įrengtas liftas neįgaliesiems, sutvarkyti ir negalią turintiems asmenims pritaikyti tualetai. Vidzgirio mokykloje mokosi 263 moksleiviai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: