Dainavos žodis

Alytaus politikai sutarė – pasirašyta daugumos koalicinė sutartis

Komitetas „Už Alytų“ kandidatu į direktoriaus pavaduotojo pareigas pasiūlė Giedrių Griškevičių, pedagogą, aktyvų Alytaus miesto kultūros veikėją.

Rita Krušinskaitė

Ilgiau kaip metus Alytaus miesto savivaldybės taryboje trukęs gyvenimas be valdančiosios daugumos baigėsi. Į koaliciją bendram darbui susivienijo penkios politinės jėgos – socialdemokratai, konservatoriai, Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) ir visuomeninis rinkimų komitetas „Už Alytų“.
Pirmiausia, praėjusį pirmadienį, į koaliciją susijungė keturios partijos, o po dienos koalicijos sutartį pasirašė ir visuomeninio rinkimų komiteto „Už Alytų“ atstovai. Susijungus minėtoms politinėms jėgoms, valdančiąją daugumą sudarys septyniolika tarybos narių iš dvidešimt septynių.
„Alytiškiai skirtumo, buvo valdančioji dauguma ar ne – nepajuto. Sprendimai buvo priimami, tačiau susitarta dėl tam tikrų administracinių pozicijų, pavyko suvienyti, suburti tarybos narius, kurie nori ne tik priiminėti sprendimus, bet ir prisiimti už juos atsakomybę. Mūsų koalicija nėra uždara, kas nori, gali ateiti su savo programa, kalbėsimės ir diskutuosime“, – sakė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.
LVŽS atstovai, jungdamiesi prie koalicijos, iškėlė tam tikrus reikalavimus, kurie buvo aptarti miesto mero N. Cesiulio ir LVŽS Alytaus miesto skyriaus pirmininko, Seimo nario Roberto Šarknicko susitikimo metu.
LVŽS iškėlė tokias prie sutarties prisijungimo sąlygas – Alytaus miesto savivaldybė neturėtų perduoti Alytaus rajono savivaldybei Piliakalnio progimnazijos, valstiečiai ir žalieji pasisakė už pradinės „Sakalėlio“ mokyklos uždarymą, taip pat jie prieštarauja, kad aerodromo teritorijoje būtų įsteigta Laisvoji ekonominė zona (LEZ).

LŽVS į administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas delegavo dabartinį Alytaus nakvynės namų direktorių Artūrą Galakvoščių.

Pasirašius koalicijos sutartį, visuomeninis rinkimų komitetas „Už Alytų“ ir LVŽS atstovai pasiūlė savo kandidatus į Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojų postus.
LŽVS į administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas delegavo dabartinį Alytaus nakvynės namų direktorių Artūrą Galakvoščių, jau seniai Alytaus miesto politiniame gyvenime žinomą asmenybę. Jis Vilniaus universitete yra baigęs vadybos ir administravimo studijas, Mykolo Riomerio universitete įgijęs socialinio darbo magistro laipsnį bei Alytaus kolegijoje baigęs vadybos studijas.
Komitetas „Už Alytų“ kandidatu į direktoriaus pavaduotojo pareigas pasiūlė Giedrių Griškevičių, pedagogą, aktyvų Alytaus miesto kultūros veikėją. Jis daugiau kaip dešimt metų dirba švietimo srityje ir daugiau nei penkerius metus – kultūros srityje. Giedrius Griškevičius Mykolo Riomerio universitete yra baigęs viešojo administravimo magistrantūrą, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje – etnokultūros specialybę, be to, Vilniaus kolegijoje yra įgijęs pedagoginį išsilavinimą.
Jei jų kandidatūras birželio mėnesį vyksiančiame tarybos posėdyje patvirtins Alytaus miesto taryba, Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Onutė Balevičiūtė turės du pavaduotojus.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: