Dainavos žodis

Seniūnas yra tam tikros teritorijos gyventojų tarnas

Naujasis Alovės seniūnas Jonas Baliukonis. (Alytaus r. sav. nuotr.)

Rita Krušinskaitė

Prasidėjus vasarai, naujuoju Alovės seniūnu tapo buvęs Alytaus aps. VPK Varėnos PK viršininkas Jonas Baliukonis. Jis pakeitė Irmą Stenionienę, kuri laimėjo konkursą Alytaus rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjo pareigoms eiti.
„Darbas su žmonėmis buvo policijoje, darbas su žmonėmis ir seniūnijoje, tik gal problemos kiek kitokios, tačiau didelio skirtumo nėra. Panašiai ir įsivaizdavau seniūno darbą. Darbas įdomus – reikia jį dirbti“, – įspūdžiais naujoje darbovietėje dalinosi J. Baliukonis.
Pašnekovo nuomone, reikia tęsti pradėtus darbus, rūpintis seniūnijos gyventojų gerove. J. Baliukonis įsitikinęs, kad daug ką nuveikti galima talkinant gyventojams. „Seniūnas yra tam tikros teritorijos gyventojų tarnas, kuris iš valdžios atstovų yra arčiausiai žmonių. Jei ateina žmogus į seniūniją ir jaučiasi kaltas dėl savo problemų, vadinasi, seniūnas ir kiti valdininkai ne savo vietoje sėdi“, – įsitikinęs J. Baliukonis.
Anot seniūno, kaimo gyvenimas ir problemos jam gerai žinomi, nes pats gimė, užaugo ir dabar gyvena Švabalaukio kaime, Alovės seniūnijoje. Naujas seniūnas daugelį gyventojų pažįsta, žino jų džiaugsmus ir rūpesčius.
„Prieš dešimt metų atsipirkau senelių sodybą, ją su žmona Virginija renovavome ir nuo to laiko gyvename čia. Senelių sodyba man brangi ne tik dėl prisiminimų apie joje gyvenusius žmones, esu vienintelis likęs gyvas joje gimęs žmogus“, – pasakojo J. Baliukonis.
J. Baliukonis šypsosi, kad ūkininkauja savo malonumui – laiko bites, šeimai augina daržoves, o bitėms medinguosius augalus. „Krapštytis savo ūkyje man labai patinka, jei lieka laisvo laiko, pamedžioju. Tačiau tai būna labai retai, su žmona esame bendraujantys žmonės – pas mus atvažiuoja giminaičiai ir draugai, mes lankome juos“, – sako seniūnas.
J. Baliukonis turi dukrą, kuri nors ir baigusi teisės mokslus, teisėsaugos srityje nedirba, ji pasirinkusi kitą, jai labiau patinkančią veiklą.
Lietuvos policijos akademiją baigęs J. Baliukonis vidaus tarnyboje tarnavo 34-erius metus, jam suteikta teisininko kvalifikacija.
„J. Baliukonis yra profesionalus, pareigingas, disciplinuotas, kolegų ir socialinių partnerių gerbiamas pareigūnas, kuris atsakingai ir profesionaliai ilgus metus vykdo policijos misiją“, – sakė kartu ne vieną dešimtmetį su juo dirbęs Alytaus aps. VPK viršininkas Alvydas Jurgelevičius.
Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą, gerus darbo rezultatus, ilgametę nepriekaištingą tarnybą Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla vyresniajam komisarui J. Baliukoniui įteikė vardinį ginklą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: