Dainavos žodis

Policija nustatė, kas Alytuje pakabino A. Hitlerio plakatus su raginimu pagalvoti prieš skiepijimąsi

Alius Mikelionis

Gegužės mėnesį alytiškiai pastebėjo, kad mažiausiai trijose vietose pakabinti Adolfo Hitlerio plakatai su prierašu „Tu to vertas. Leisk sau daugiau su galimybių pasu“. Plakatuose – Lietuvos Respublikos Vyriausybės simbolika.
Lietuvoje draudžiama platinti nacistinę simboliką, todėl gegužės 15 dieną Alytaus policija pradėjo ieškoti, kas pakabino plakatus. Birželio 10 dieną Alytaus apskrities VPK policijos atstovė Kristina Janulevičienė pranešė, kad pavyko nustatyti ir nubausti asmenį, kuris iškabino Trečiojo Reicho lyderio atvaizdą. Išaiškinti įtariamąjį pavyko pasitelkus mieste įrengtas vaizdo stebėjimo sistemas. Policijos duomenimis, 32 metų vyras anksčiau nebuvo teisėsaugai žinomas, asmuo veikė vienas. Pareigūnai jau išrašė administracinę baudą už du plakatus, kurie buvo iškabinti miesto centre. Vyras įtariamas ir kitose vietose iškabinęs tokius plakatus, todėl gali būti nubaustas darkart. Tiesa, šįsyk griežčiau nei pirmą kartą, kai buvo skirta pusė minimalios baudos – 75 eurai. Už tokį nusižengimą numatyta 150–300 eurų administracinė bauda.
Alytaus mieste pastebėta ir daugiau plakatų su užuomina nesiskiepyti. Jurgiškių gatvėje nuo gegužės mėnesio kabo plakatai su į Lietuvos Respublikos Seimo narį panašia persona. Tiesa, šįsyk nepasinaudota draudžiama Lietuvoje simbolika. Policijos ekipažas buvo nuvykęs jų apžiūrėti. Pasak policijos atstovės K. Janulevičienės, nusižengimų nebuvo užfiksuota.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: