Dainavos žodis

Kviečia savaitgalio renginiai Dzūkijoje

Akimirka iš spektaklio „Balansuojantis žmogus“. (Organizatorių nuotr.)

Rita Krušinskaitė

Praėjusį savaitgalį nuvilnijo 440-asis Alytaus gimtadienis. Artėjantį savaitgalį kviečia nauji renginiai. Varėnoje šurmuliuos Amatų ir skonių mugė, o didžiausiame Pietų Lietuvos kurorte Druskininkuose kviečia judesio spektaklis atviroje erdvėje – „Balansuojantis žmogus“.

Mugėje galės lankytis visi
Birželio 26-ąją Varėnoje vyks Amatų ir skonių mugė. Į Vytauto gatvę sugužės arti šimto amatininkų ir tautodailininkų. Kiekvienas prekių galės įsigyti pagal savo poreikius ir pomėgius. Mugėje bus prekiaujama rūkyta žuvimi, mėsa, chalva, duona, meduoliais, prieskoniais, naminiais sūriais, alyvuogėmis, portugališkais aliejais bei konditerijos gaminiais. Mėgstantys pasipuošti atras rankų darbo papuošalų ir unikalių rūbų sau ir savo mažiesiems. Mugėje netrūks keramikos, medžio dirbinių, tinkančių ir namams papuošti, ir praktiškai buityje panaudoti.
„Mugėje apsilankyti bus galima be Galimybių paso. Tai yra prekyvietė, kurioje prekyba vyks saugiai po atviru dangumi“, – aiškino UAB „Mugių centras“ projektų vadovė Gintarė Škutaitė.
Anot jos, į mugę užsukti tikrai verta, dalyvaujantys amatininkai ir tautodailininkai labai įdomūs ir įvairūs – nuo tradicinio tautodailės meno iki modernaus dizaino dirbinių.

„Balansuojantis žmogus“
Druskininkuose birželio 26 dieną 18 val. prie Druskonio ežero, o esant blogam orui ar lietui Snow arenos prieigose (Nemuno kelias 2, Mizarų kaime) kurorto gyventojus ir svečius atitrūkti nuo kasdienybės pakvies unikalus spektaklis „Balansuojantis žmogus“.
Renginys nemokamas, tačiau bus būtina registracija. Registracija į pasirodymą paskelbta 10 dienų iki spektaklio pradžios.
Renginio organizatorių teigimu, registracija neturėtų kelti nerimo ar nepatogumų, tai reiškia, kad užsiregistravusieji turės galimybę numatytoje renginio vietoje spektaklį stebėti sėdėdami, tačiau niekas nedraus spektaklio stebėti už tos teritorijos ribos, ant ežero pakrantės.
„Balansuojantis žmogus“ – unikalus spektaklis lauko erdvėje. Naudodama šiuolaikinio šokio ir naujojo cirko technikas, Danijos fizinio teatro kompanija DON GNU susitinka su Lietuvos menininkais ir muzikantais, kad sukurtų unikalų judesio spektaklį ant milžiniškos pusiausvyros platformos.
Tai – tarpasmeninių santykių ir bendradarbiavimo metafora: mes negalime judėti nepaveikdami kitų. Žiūrovų laukia jaudinantis pasirodymas, šaltus šiaurietiškus atspalvius sujungsiantis su kasdieniu miesto gyvenimu ir kultūra“, – rašoma spektaklio pristatyme.
Unikalus spektaklis lauko erdvėje „Balansuojantis žmogus“ buvo pristatytas praėjusią vasarą Vilniuje vykusiame tarptautiniame gatvės teatro festivalyje SPOT Lukiškių kalėjimo vidiniame kieme ir sulaukė daugybės puikių atsiliepimų.
Šią vasarą Danijos fizinio teatro kompanija DON GNU grįžta į Lietuvą ir kartu su Lietuvos menininkais spektaklį rodys Druskininkuose, Alytuje (birželio 29 d.), Biržuose (birželio 30 d.) ir Panevėžyje (liepos 2 d.).
Prie Menų spaustuvės sklaidos projekto prisideda: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos kultūros ministerija, Druskininkų kultūros centras, Alytaus kultūros centras, Panevėžio bendruomenių rūmai, Biržų krašto muziejus „Sėla“.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: