Dainavos žodis

Gamtos pasiųstų išbandymų vėl neatlaikė rekonstruota Žalioji gatvė

Alius Mikelionis

Po birželio 23 dieną praslinkusios liūties pradėjo slinkti po tiltu esantis šlaitas. Situacija pablogėjo sulaukus gausių kritulių, iškritusių liepos 6 dieną. Vanduo dar labiau išplovė gruntą po tilto konstrukcija ir smėlis nuslinko žemyn, po trinkelėmis neliko tvirto pagrindo, dėl to jos ėmė byrėti. Objekto viena pusė aptverta „Stop“ juosta, naudotis šaligatviu – draudžiama.
Žaliosios gatvės projektą įgyvendino Kaune registruota įmonė „Kaminta“. Garantinis laikotarpis jau pasibaigęs, todėl nesaugų objektą remontuoti teks Alytaus miesto savivaldybės lėšomis.
Priminsime, jog Žaliosios gatvės darbus nuo pradžių lydėjo nesėkmės. 2014 metų birželio mėnesį po liūties nugarmėjo sunkioji technika – betono mašina, kranas ir sunkvežimis, rugsėjo mėnesį medžių lapams užkišus lietaus surinkimo angas vanduo išplovė gruntą, gruodžio mėnesį pavojingai nuslinko pylimas ir dalis šaligatvio. „Kaminta“ nesutiko, kad nelaimės nutiko dėl nekokybiškų darbų, bet ekspertai nustatė, kad šlaitas kartu su dalimi šaligatvio nuslinko dėl rangovo kaltės.
Trečiadienį Žaliąją gatvę apžiūrėjo savivaldybės Statybos sk. vedėjos pavaduotojas Sigitas Stumbras, vicemerė Jurgita Šukevičienė. 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: