Dainavos žodis

Aviatorių stovykloje džiugios nuotaikos ir darbų sūkurys

Alytaus aerodromo likimas vis dar nežinioje. (Alytaus aeroklubo nuotr.)

Rita Krušinskaitė
Kauno apygardos teismas išnagrinėjo Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) ir Alytaus miesto savivaldybės atskiruosius skundus dėl Alytaus apylinkės teismo nutarties, kuria buvo pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės pagal asociacijos „Alytaus aeroklubas“ ieškinį NŽT ir Alytaus miesto savivaldybei dėl panaudos sutarties nutraukimo pripažinimo neteisėtu ir NŽT Alytaus skyriaus vedėjo įsakymo panaikinimo.
Aukštesnės instancijos teismas paliko galioti gegužės 11 dienos Alytaus apylinkės teismo nutartį, kuria tenkino Alytaus aeroklubo prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo ir uždraudė NŽT parduoti, perduoti valdyti patikėjimo ar panaudos teise, išnuomoti ar apsunkinti kitais įstatymų nustatytais būdais valstybinės žemės sklypą, esantį Miškininkų g. 3, Alytuje.
Be to, NŽT įpareigojama iki teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos leisti asociacijai „Alytaus aeroklubas“ netrukdomai naudotis aerodromo žeme jos panaudos sutarties sąlygomis. Kauno apygardos teismo nutartis įsiteisėjo nuo jos priėmimo dienos – birželio
29-osios.
Kita džiugi žinia – Transporto kompetencijų agentūra aviatoriams išdavė pažymėjimą, kad Alytaus aerodromas yra tinkamas skrydžiams dienos metu orlaiviams, kurių leistina maksimali masė 5700 kilogramų. Pažymėjimas galios penkerius metus, iki 2026 metų birželio 3 dienos.
„Mes elgiamės sąžiningai. Manau, jog yra pakankamai priežasčių, kad Kauno apygardos teismas paliko galioti apylinkės teismo nutartį“, – sakė Alytaus aeroklubo viršininkas Dalius Sinkevičius.
Anot jo, gal pavyks su vietine valdžia susėsti ir bendromis jėgomis Alytuje aviaciją atgaivinti. Klubas yra pasirengęs kalbėtis šiais klausimais.
D. Sinkevičius nesutinka, jog iš Alytaus aeroklubo perimto turto vertė – 1 euras. „Man keista girdėti kalbas, kad aviatoriai kažką padarė lėktuvams, jais tinkamai nepasirūpino. Buvo trys JAK-52 ir „Wilga“ lėktuvai, dar trys sklandytuvai skraidantys, visi skraidantys, dalyvavę čempionatuose.
Vyks akrobatinio skraidymo čempionatas, JAK-52 galėtų pakilti į dangų ir atstovauti Alytui. Šiandien nežinome, kaip bus“, – kalbėjo D. Sinkevičius.
Jo teigimu, Alytaus miesto savivaldybė pervertino perimtą turtą, bet aviatoriai kol kas nežino nustatytos vertės.
Kokie tolimesni žingsniai siekiant išsaugoti istorinį aerodromą ir aviaciją Alytuje? „Mes esame daugiau užsiėmę savo veiklomis – sklandymu, skraidymu, galbūt organizuosime ir renginius, o teisininkai dirba savo darbą“, – sakė D. Sinkevičius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: