Dainavos žodis

Trokštančių dvasinių potyrių ir naujų įspūdžių laukia Merkinės piramidė

Rita Krušinskaitė

Stebuklingomis galiomis garsėjanti Merkinės piramidė yra vienas iš labiausiai lankomų objektų Dzūkijoje. Į įspūdingu stiklo kupolu apgaubtą piramidę kasmet plūsta dešimtys tūkstančių lankytojų, vedini savojo tikslo – ieškoti dvasinės ramybės, melsti išgijimo ar patirti naujų įspūdžių.
„Nutviekstas saulės Dzūkijos miškų apsupty spindi stiklinis kupolas. Kupolo viduje stovi trišonė aliuminio piramidė, o joje – du unikalaus lydinio kryžiai, kurie koncentruoja bei perteikia subtiliąją energiją. Jau keletą dešimtmečių žmonės gausiai lankosi Merkinės piramidės erdvėje, maldos ir meditacijos metu pasisemia jėgų, atgauna dvasinę pusiausvyrą, džiaugiasi pagerėjusia fizine sveikata“, – taip unikaliąją piramidę pristato jos steigėjas Povilas Žėkas.
2002-ųjų rugpjūtį Česukų kaime, Varėnos rajone, iškilusi trišonė piramidė ir šalia jos esanti erdvė įteisinta kaip visuomeninės paskirties kultūrinio pobūdžio objektas bei įtraukta į savivaldybės lankomų vietų sąrašą.
Anot P. Žėko, piramidė pastatyta vietoje, kurioje jis, būdamas septynerių, patyrė stebuklą, palikusį gilų pėdsaką jo paties gyvenime. 1990-ųjų rugpjūčio 20-osios naktį vienkiemio gyventojai ir čia viešėję svečiai tapo nepaprasto įvykio liudininkais. Žmonės stebėjo iš dangaus sklindantį šviesos srautą, o jame regėjo dieviško grožio figūrą. Taip Povilo angelas sargas išpildė vaikui bei jo artimiesiems 1990-ųjų rugpjūčio 19 dieną per Šv. Mišias Merkinės bažnyčioje minties žodžiu duotą pažadą bei parodė antgamtinį ženklą.
Tai sustiprino paties Povilo bei jo artimųjų tikėjimą, o antgamtinio įvykio vietoje, paženklintoje dieviškosios malonės ženklu, atsirado dvasinio pažinimo ir sveikatinimo erdvė.
Atvykusius į sodybą pasitinka trys kryžiai – vartai, vedantys kupolu apgaubtos piramidės link. Pakeliui žvilgsnį patraukia nedidelė kalvelė, skirta antgamtiniam apsireiškimui, įvykusiam beveik prieš 20 metų paminėti. Negalima nesigėrėti arkangelo Gabrieliaus ir pranašo Elijaus skulptūromis.
Teigiama, jog arkangelo Gabrieliaus erdvėje, žvelgiant į baltąjį arkangelą, galima patirti ypatingą būseną, kai kūną persmelkia dieviškosios energijos srautas, o širdis prisipildo džiaugsmo. Tuo tarpu pranašas Elijas skelbia Dangiškojo Tėvo valią šių laikų žmonėms, rodo dvasinį kelią bei su tėviška meile ir rūpestingumu palydi juo žengiančius.
Prieš metus sukurtas naujas objektas – Išsilaisvinimo kalvos takai, įžiebtas Vilties švyturys. „Lipdami stačiais akmens laiptais, piligrimai įveikia sunkumus, patiria palengvėjimą žvelgdami į Vilties švyturį bei su dvasiniu pakylėjimu per Pažinimo vartus žengia į Dangiškojo Tėvo malonių erdvę“, – pasakoja P. Žėkas.
Apsilankiusieji Merkinės piramidėje gali ne tik joje pabuvoti ir patirti nepakartojamų įspūdžių, bet ir pabendrauti su šios erdvės kūrėjais – Povilu ir Onute Žėkais, užduoti jiems rūpimus klausimus. Taip pat priimami lankytojai, norintys įprasminti asmeninę (gimtadienio, santuokos, krikštynų ar pan.) šventę. Jie gali susipažinti bei pabendrauti su sodybos šeimininkais, būti pasveikinti žodžiu bei giesme kupole, o šventės prisiminimui nusifotografuoti nuolatos puoselėjamoje sodybos aplinkoje.
Tiek asmeniniai, tiek šventiniai priėmimai nemokami. Jų trukmė 10–20 minučių. Kontaktinis tel. +370 682 61617.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: