Dainavos žodis

Alytaus rajono vaikams – sveiko gyvenimo būdo stovykla

Alius Mikelionis

Pasibaigus mokslo metams, tėvams aktualus vaikų užimtumo klausimas.  Jį padeda spręsti stovyklos. Anksčiau kiek praradusios populiarumą  dabar jos vėl itin populiarios, o užrašyti vaiką  į stovyklą tenka dar pavasarį.
Šiais metais Alytaus rajono savivaldybė kartu su Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru vaikams suorganizavo dviejų pamainų stovyklas, kur po dvidešimt vaikų galėjo leisti laiką  šalia Nemuno esančioje nuotykių šalyje „Tarzanija“.  Tai – teminė stovykla, turinti savo pavadinimą „Būk sveikas“, kurioje rajono vaikams  parodyti sveikos gyvensenos privalumai. 
„Kiekviena diena prasidėjo nuo fizinio aktyvumo mankštos. Jos nebuvo vienodos – skyrėsi inventorius, dirbo vis kita trenerė. Vėliau sekė veiklos, susijusios su vaiko psichologine sveikata. Tai streso valdymas, kvėpavimas, edukacinės programos bei sveikos mitybos skatinimas. Vaikų dienotvarkė, mityba buvo susietos su kalorijų skaičiavimu. Vaikų fizinis pasiruošimas  skiriasi. Tai išryškėjo intensyvių mankštų  metu. Padarėme analizes ir pastebėjome, kad vaikai sveiki, tad norėtume, kad jie tokiais ir liktų. Mūsų, Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro, tikslas buvo vaikams suteikti žinių apie sveikatą, paskatinti rinktis aktyvų gyvenimo būdą ir sveiką mitybą“, – sakė Ieva Dudavičienė, Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė.
Stovyklos metu vaikai surado naujų draugų, kartu laiką leido  nuotykių šalies „Tarzanija“ parke, išmoko  piešti ant marškinėlių. Iš viso vasaroti ir kartu naujų įspūdžių bei  žinių apie sveiką gyvenseną  pasisemti galėjo 40 Alytaus rajono savivaldybėje gyvenančių vaikų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: