Dainavos žodis

Mikalavo „Šilaičiai“ vasarą išlydėjo su trenksmu

Alytaus rajono Mikalavo kaimo bendruomenė „Šilaičiai“ vasarą išlydėjo triukšmingai, švęsdami 6-erių metų veiklos jubiliejų. Saulutė nelepino, dangus atsiuntė lietų, bet susirinkusiųjų širdyse šilumos, o veiduose šypsenos netrūko.
„Esame kitokia bendruomenė. Keistoki. Vasarą kasmet palydime vis kitaip. Prieš dvejus metus žingsniavome 30 kilometrų. Grįžę iš žygio šokome iki paryčių. Šiais metais vasarą palydime vėl kitaip – triukšmingai švęsdami 6-erių metų gimtadienį, nes 5-erių metų veiklos jubiliejaus dėl Covid negalėjome paminėti“, – kalbėjo Mikalavo kaimo bendruomenės „Šilaičiai“ pirmininkė ir siela Dalia Kazakevičienė.
Sveikinimo žodį tarė Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas. „Džiaugiuosi mūsų rajono bendruomenėmis. Jų daugiau kaip 60. Jos mūsų pagalbininkės: organizuoja renginius, susibūrimus, prisideda prie skiepijimo, stengiasi šviesti žmones, kad jų dienos būtų gražios ir prasmingos, kad vienas kitą geriau pažintume“, – kalbėjo rajono vadovas. Meras palinkėjo gražios šventės, geros muzikos, smagių šokių. „Lyjant geriausia šokti su Crocs‘ais“, – šmaikštavo meras.
Bendruomenės pirmininkė D. Kazakevičienė merui padėkojo už bendruomenės idėjų ir darbų palaikymą, kurių, pasak pirmininkės, nuveikta nemažai. „Kuklinuosi, visų neišpasakosiu. Pirmiausia noriu pasidžiaugti bendruomenės nariais. Esame turtingi jų gerumu, darbštumu, vienybe. Mes – vienas kumštis! Ačiū Jums už tai!“, – dėkodama bendruomenės nariams kalbėjo „Šilaičių“ pirmininkė D. Kazakevičienė.
Bendruomenė šventė triukšmingai ir garsiai. Svečiai suvažiavo ne tik iš Alytaus, bet ir Trakų rajono. Muzikavo Alovės, Genių, Tiltų, Dusmenų bendruomenės, kultūros darbuotojai Ilona Zapolskienė ir Vytautas Franckevičius. Renginį vedė Milda Stanevičienė.
„Šilaičius“ sveikino ir sėkmės darbuose linkėjo rajono bendruomenių pirmininkai ir jų atstovai. 
Liaudyje yra sakoma: „Ir prie svečio, ir prie pečio“. Šis posakis tinka Mikalavo moterims. Jos ne tik šauniai dainuoja moterų kolektyve „Šilaičiai“, bet ir puikios šeimininkės. Nei vienas šventės svečias ar dalyvis neliko abejingas firminei jų sriubai ir ruoštoms vaišėms. Šį kartą  žvėrienos sriuba kunkuliavo ir medžiotojų klubo „Varėnė“ katile. Soti vakarienė buvo garantuota! Toliau vakaro linksmybės vyko kartu su Daumantų muzikantais bei muzikos grupe „Tuoj“.

Danielius Jakubavičius 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: