Dainavos žodis

Jaunimo parke atidarytas Meilės labirintas

Alius Mikelionis

Pirmadienį Alytaus jaunimo parke atidarytas Meilės labirintas. Čia galima ne tik paklaidžioti, bet ir sužinoti Alytaus tarpukario istorijų.  „Visos pušys su manim ūžia. Ach, Vale, Vale, rupūže!”, – štai tokios eilės buvo surašytos 1934 metais ant suoliuko miesto sode, o panašius užrašus surinko ir į Meilės labirintą sudėjo Alytaus turizmo informacijos centro vyr. turizmo specialistė Birutė Malaškevičiūtė.
Mintis  įrengti tokį statinį kilo miesto vadovams, kurie idėją parsivežė iš Latvijos. Projektas „Meilės labirintas”  nugalėjo „Maximos” iniciatyvų konkurse ,,Mes – bendruomenė”, kurio pagrindinis tikslas – kurti alternatyvias edukacines, laisvalaikio ir pramogų erdves. Teikiant paraišką konkursui, galvota, kas galėtų sudominti žmones ir galėtų atspindėti meilę, siejamą su ženklu „Alytus-Myliu“.
Meilės labirintą puošia  gatvės menininkų Pijaus Šematulskio ir Karolio Grubio darbas. Piešinys susijęs su šalia labirinto užrašyta legenda ir atspindi tarpukario laikotarpį. 
Jaunimo parkas keičiasi: praėjusį mėnesį atidaryta augintinių erdvė, tinklinio aikštynai,  įrenginėjama krepšinio aikštelė. 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: