Dainavos žodis

Kauno gatvės garažus papuošė gatvės menininkų piešiniai

Alius Mikelionis

Vieni geriausių Lietuvoje gatvės meno dailininkų savaitgalį vėl atvyko į Alytų, šįsyk tam, kad papuoštų Kauno gatvės garažų sienas. Ši gatvė – viena intensyviausių mieste, bet vaizdo nepuošė sovietmečiu statyti garažai, todėl alytiškis Pijus Šematulskis pakvietė kolegas, kad šie savo darbais papuoštų dalį Kauno gatvės.
Dešimt gatvės dailės menininkų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Kupiškio šeštadienį ėmėsi darbo ir maždaug šimto metrų ilgio garažų sieną pavertė gatvės meno kūriniu. Plenero dalyviai sulaukė ir pravažiuojančių žmonių dėmesio.
„Suvažiavo vieni geriausių grafičių dailininkų ir bandysime pagražinti garažus, kurie apipiešti ir aprašinėti. Konkrečios užduoties dailininkai neturėjo, tiesiog prašėme savaip interpretuoti, kaip jie mato Alytų. Judria gatve važiavę žmonės neretai sustodavo, klausdavo, kas piešiama, prašydavo kontaktų“, – sakė plenero organizatorius alytiškis Pijus Šematulskis. 
Jei anksčiau dažnai Dzūkijos sostinėje matydavome vandalų išpaišytas sienas, tai pamažu gatvės kultūra pereina į legalų formatą, jį palaiko ir Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, kuri renginio dalyvius paskatino savivaldybės dovanėlėmis.
Tai ne pirmas Alytaus „sienų valdovo“ Pijaus Šematulskio organizuotas gatvės  dailininkų pleneras Alytuje. Išpiešta UAB „Parama“ siena, bene garsiausias šalyje daugiabutis „brazilka“ pasipuošė įspūdingu 15 metrų aukščio piešiniu. Žiemą dailininkas žada paruošti eskizus naujiems darbams. Tiesa, neatskleidžia, kur pieš pavasarį.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: