Dainavos žodis

Renginių garsintojas Saulius Belickas kasdien mokosi iš praktikos

Nuo 1993 metų Saulius Belickas dirba Alytaus rajono kultūros centre.

Luksnėniškį Saulių Belicką žino visi, besilankantys Alytaus rajono renginiuose. Galima sakyti, kad Saulius žinomas ir beveik visoms Lietuvos muzikos žvaigždėms, kurias jis įgarsino. Nė vienas rajono renginys neapsieina be šio vyro rankų ir ausų.
Saulius gimė ir mokėsi Alytuje. Ir jau kitais metais sausį minės 50-metį.  Nors Alytaus profesinio rengimo centre įgijo šaltkalvio specialybę, jį nuo mažens traukė muzika. „Muzika man patinka. Jaunystėje savo rankomis susikonstravau magnetofoną. Ir pataisydavau jį, jeigu reikdavo. Mokausi iš praktikos“, – sako S. Belickas, pažymėdamas, kad renginių garsintojo darbas jam labai patinka.
Vyras nuolat tobulinasi, domisi naujovėmis. Tad neseniai dar baigė  Elektrėnų profesinio mokymo centro modulinius mokymus, įgijo renginių techninio aptarnavimo darbuotojo kvalifikaciją. Alytaus rajono renginius garsina jau 28 metus. Per vasarą įgarsina 50 didesnių ir mažesnių renginių.

Viskas turi būti tobula
Sauliaus kultūros darbuotojo kelias prasidėjo 1991 m., kuomet jaunas vyras įsidarbino Alytaus rajono  kultūros namuose, kurie tuomet buvo įsikūrę Šaulių namuose Alytuje. Metus laiko padirbęs, išėjo tarnauti į Lietuvos kariuomenę. „Buvau vienas pirmųjų, tarnaujančių Alytaus komendantiniame būryje. Kurį laiką gaudavome ir atlyginimus, bet, keičiantis valdžiai, tarnybos pobūdis keitėsi – tarnyba tapo būtinoji. Mums reikėjo rinktis – tarnauti toliau ar išeiti, bet mus vėl būtų pašaukę, kaip šauktinius. Tarnavau dar metus, nors buvo žadėta, kad dalį tarnybos užskaitys”, – pasakojo Saulius.
Po kariuomenės S. Belickas grįžo dirbti atgal į kultūros centrą – šį kartą į Kepyklos gatvę Alytuje. Ir nuo 1993 metų Saulius dirba Alytaus rajono kultūros centre. Kultūros centras ne kartą buvo reorganizuotas, o Saulius keliavo kartu su reorganizacijomis. Kad ir į kurį skyrių patekdavo, dirbo renginių garsintojo darbą. 
Vyras pasakoja, kad anksčiau dar ir filmavo, fotografavo vestuves ir renginius.
Paprašytas įvardinti pirmus renginius, kuriuos teko garsinti, pašnekovas sako: „Vieni pirmųjų garsintų didesnių renginių buvo Butrimonių hipodrome.  Nuo šalčio laidai lūžinėjo, automatus išmetė, bet galiausiai vis tiek viską pavyko įgarsinti“. Jis pažymėjo, kad, rajono savivaldybei pradėjus rengti projektus, buvo nupirkta ir scena, aparatūra, šviesos.
Saulius sako, kad jaučia didelę atsakomybę dirbdamas, nes nuo jo darbo priklauso renginio kokybė. „Jeigu neveikia mikrofonas,  ne ta muzika užgroja – visi iškart žiūri į garsistą. Viskas turi būti tobula“, – sako S. Belickas.

Bendruomenės pirmininkas
Aktyvus vyras nuo praėjusių metu vadovauja Luksnėnų kaimo bendruomenei „Spindulys“. „Buvęs pirmininkas Antanas Margelis vis kalbino, kad eičiau pirmininkauti, kad bet kam nenori palikti. 2020 m. vyko rinkiminis susirinkimas. Iškėlė mano kandidatūrą ir bendruomenės nariai balsavo už mane,“ – kalbėjo pašnekovas.  „Spindulio“ bendruomenėje 106 nariai, ypač aktyvių 20–30 žmonių. „Turime veiklų ir planų. Norisi, kad žmonėms būtų įdomu. Džiaugiuosi, kad padeda šeima, seniūnas Kęstutis Tumynas, seniūnaitis Linas Norkūnas“, – pažymėjo  S. Belickas. Pasak jo, yra minčių kartu su bendruomene „Drūtas dzūkas“ tvarkyti Luksnėnų kaimo futbolo aikštelę. Saulius įsitikinęs, kad bendruomenės pirmininkas pats turi daug dirbti ir rodyti norą, kad kiti juo tikėtų ir „užsikabintų“ bendrai veiklai.
Saulius turi ir daugiau svajonių: „Norėtųsi įgarsinimo įrangą dar tobulinti, nes tam tikriausiai nebus ribų“. To Sauliui ir linkime!

Danielius Jakubavičius 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: