Dainavos žodis

Saugaus eismo komisija sutiko su vairuotojo įžvalga ir keis ženklus

Alius Mikelionis

Į redakciją kreipėsi alytiškis, klausdamas, kodėl prieš geležinkelio viaduko žiedinę sankryžą Naujojoje gatvėje vis dar nepakeisti du ženklai, nurodantys eismą žiede, nors darbai baigti daugiau nei prieš mėnesį. Dabar tiesiai galima važiuoti tik iš pirmos juostos, todėl vairuotojai užpildo pirmą gatvės juostą, o tai, vairuotojo manymu, neprisideda prie eismo pralaidumo, dėl ko ir buvo platinama Naujoji gatvė. Saugaus eismo komisijos pirmininkas Rytis Vitkauskas sutinka su gyventojo pastaba. 
„Taip, vairuotojo pastaba teisinga, dėl to lapkričio 12 dieną Saugaus eismo komisija išnagrinėjo šią pastabą ir balsų dauguma priėmė sprendimą leisti transporto priemonėms, važiuojančioms nuo miesto, iš pirmos juostos žiede važiuoti tiesiai ir į dešinę, o iš antros tiesiai ir į kairę. Procesas užsitęsė, mat reikėjo komisijos sprendimo, užsakyti ženklus ir jų pakabinimo paslaugą“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės Saugaus eismo komisijos pirmininkas R. Vitkauskas. 
Dalis vairuotojų tiesiai važiuoja ir iš antros juostos, pažeisdami Kelių eismo taisykles. Kol nėra naujo ženklo, Saugaus eismo komisijos pirmininkas siūlo vairuotojams būti atidesniems.
Alytaus miesto savivaldybės duomenimis, per parą Naująja gatve pravažiuoja 4000 automobilių, būtent todėl miestui ir prireikė plačios gatvės. Daugiau nei dešimt metų vykę darbai baigti spalio 18 dieną. Kelio ženklinimas bus pakeistas per savaitę. Ženklai bus pastatyti ir važiuojant miesto kryptimi, ten, kur iki šiol jų visai nebuvo.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: