Dainavos žodis

Neįgaliųjų dienos renginiai Simne ir Dauguose

Atvyko į Daugus vietos įstaigų atstovai ir kolegos iš Simno.

Gruodžio 3-oji – Tarptautinė neįgaliųjų diena. Tradiciškai šią dieną pažymi Simno specialioji mokykla ir Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ Alytaus rajono padalinys. Dienos išvakarėse Simne ir Dauguose vyko renginiai, kuriuose pasirodė ugdytiniai, atvyko draugai ir rėmėjai.
Žmonių su negalia dienos ištakos siekia 1983 m., kuomet imta visuomenę aktyviai supažindinti su neįgalių žmonių problemomis ir siekta keisti požiūrį į juos. 1992 m. pabaigoje Jungtinių Tautų Organizacija gruodžio 3-ąją paskelbė Tarptautine neįgaliųjų žmonių diena.

Neįgaliųjų diena Dauguose ir Advento pradžia
Bendrija „Viltis“ Dauguose įsikūrusi ambulatorijos patalpose. Patalpos jaukios,  sutvarkytos. Neįgalieji pristatė savo darbelių parodą ir labai laukė svečių. Jie nori bendrauti, susitikti ir taip nuskaidrinti savo kasdienybę. Į jų kvietimą atsiliepė artimiausi Daugų krašto įstaigų atstovai.  Dalyvavo Daugų technologijų ir verslo mokyklos atstovai, Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos vadovė Auksė Sapežinskienė,  Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Simno skyriaus pirmininkė Elena Dainauskienė, dainavo daugiškė Ilona Zapolskienė. 
Svečiai linkėjo ištvermės, kantrybės, sveikatos. Sveikinimo žodį  tarė  bendrijos „Viltis“ Alytaus rajono padalinio pirmininkė Danutė Laukaitienė. „Šiandien pakviečiau visus mūsų draugus, rėmėjus, kad kartu paminėtume neįgaliųjų dieną“, – kalbėjo D. Laukaitienė. Nuskambėjo bendrijos „Viltis“ himnas, kuriam  žodžius parašė D. Laukaitienė, muziką – Vitas Underys. „Jis įdainavo ir atsiuntė mums himną kaip dovaną“, – džiaugėsi pirmininkė. Šiais metais neįgaliųjų dienos minėjimas sutapo su Advento pradžia. Tad renginio metu buvo uždegta pirmoji Advento žvakė.

Simne – talentų šou.

Simne – talentų šou
Simno specialiojoje mokykloje Neįgaliųjų dienai paminėti vyko tradicinis  talentų šou, kurį išradingai vedė mokytojai Arūnas Narauskas ir Aurutė Miknevičienė. Mokyklos mokiniai moka nustebinti. Jie dainavo estradines ir liaudies dainas, grojo akordeonu, deklamavo eiles, demonstravo sportinius triukus.
Jau eilę metų vaikų pasirodymus stebinti savivaldybės tarybos narė Jūratė Overaitytė sakė, kad mokyklos mokinių pasirodymai kaskart būna vis išradingesni. „Šį kartą nustebino ne tik mokiniai, bet ir talentingi  mokytojai Arūnas ir Aurutė“, – kalbėjo J. Overaitytė. Tarybos nariai J. Overaitytė ir Danielius Jakubavičius mokiniams dovanojo saldžių dovanų. „Daug širdies šilumos įdėta ruošiant vaikus. Esate atviri, nuoširdūs. Nemokate pasislėpti po kauke. Džiaugiamės, kad mus kviečiate, ir kiek galime – prisidedame prie jūsų renginių“, – kalbėjo D. Jakubavičius.  
Simno specialiosios mokyklos direktorė Janina Žeimienė linkėjo mokiniams vertinti tai, ką jie gauna iš puikių ir talentingų mokyklos mokytojų. „Šiandien visi esate nuostabūs. Visi stengėtės. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi jumis. Ir toliau puoselėkite savo talentus“, – kalbėjo J. Žeimienė.
Po renginio daug fotografijų padaryta – įamžintos akimirkos, kuriose vaikų nuoširdžios emocijos, o mokytojų džiaugsmas ugdytinių talentais ir pasiekimais.

Danielius Jakubavičius 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: