Dainavos žodis

Avaringoje vietoje – draudimas sukti į kairę

Alius Mikelionis

Jotvingių gatvę projektavę specialistai, panašu, nesitikėjo, kad ties knygynu įvyks tiek avarijų.
Eismo nelaimės čia nutinka, kai antroje juostoje stovinčios mašinos, laukdamos žalio šviesoforo signalo, palieka vietos sukantiems į aikštelę, o laisvesne pirmąja juosta važiuojantis transportas nepastebi manevro ir prieš save išvydęs  automobilį nespėja sustoti. Pagal tokį „scenarijų“ čia įvykusi ne viena avarija, todėl  Alytaus miesto savivaldybėje veikianti Saugaus eismo komisija uždraudė nuo Rotušės aikštės pusės važiuojančioms mašinoms sukti į kairę. Apie tai įspėja ir kelio ženklas.
„Ir gyventojų skundai, ir kylančios eismo nelaimės lėmė, kad Saugaus eismo komisijoje buvo nagrinėtas klausimas dėl draudimo Jotvingių gatvėje nuo Rotušės aikštės pusės sukti į kairę ties knygynu. Komisija spalio mėnesį vienbalsiai nusprendė pastatyti kelio ženklą numeris 323, kuris draudžia eismo dalyviams sukti į kairę“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės Saugaus eismo komisijos pirmininkas R. Vitkauskas.
Kol kas pastatytas tik ženklas, draudžiantis sukti į kairę, dar vienas kelio ženklas perdažytas. Kai oro sąlygos leis, pasikeis ir kelio žymėjimas.
Anot Saugaus eismo komisijos pirmininko Ryčio Vitkausko, dėl draudimo sukti į kairę trečioji juosta liks nenaudojama, ši Jotvingių gatvės dalis nebus iš naujo projektuojama. Nuo šiol artimiausia vieta, kur galima apsisukti, ties policijos komisariatu. Ar tai padės išvengti avarijų, parodys laikas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: