Dainavos žodis

Sūrininkei ir seniūnaitei iš Kavalčiukų Linai Vansauskienei veiklos netrūksta

Pasak Linos Vansauskienės, iš sūrių didelio pelno nėra, bet veiklos užtenka.

Sūrių meistrė Lina Vansauskienė verslą pradėjo įsikūrusi tėviškėje – Kavalčiukų kaime, Simno seniūnijoje. Namiškius ir aplinkinius stebina desertinių varškės sūrių skoniais ir formomis. Tačiau, be sūrių gamybos, L. Vansauskienė 6 metus eina atsakingas seniūnaitės pareigas.
57 metų pašnekovė pastebi, kad kaime daugėja jaunų šeimų, nors didžioji dalis – senjorai. „Neturime bendruomenės namų, todėl sunkiau veikti, neturime, kur susirinkti“, – sako seniūnaitė. Ji pažymi, kad pagal galimybes organizuoja įvairius renginius. L. Vansauskienė sako pasigendanti vietinės valdžios dėmesio, ypač dėl vietos kelių tvarkymo, glaudesnio bendradarbiavimo tarp savivaldybės ir seniūnaičių.
Pagal specialybę L. Vansauskienė tikybos mokytoja. Kurį laiką dirbo prie Alytaus Angelų sargų parapijos. Tačiau dėl sveikatos problemų darbą teko nutraukti. Jau dešimtmetį gyvenimą su vyru Alvydu kuria Kavalčiukų kaime. Užaugino sūnų ir dukrą. Džiaugiasi 3 anūkais.
Moteris mėgsta suktis virtuvėje, namiškius stebinti pagamintais patiekalais, išbandyti naujus receptus. „Sūrius visada spausdavau. Pagalvojau, kodėl gi iš to verslo nepadarius? Taip ir prasidėjo desertinių sūrių gamyba“, – kalbėjo Lina. Pasak jos, iš sūrių didelio pelno nėra, bet veiklos užtenka. Pašnekovė turi visus reikalingus dokumentus ir leidimus sūrių gamybai.
Nors moteris karvių nelaiko, bet keliasi anksti – 5 val. Varškę sūriui perka. Sūrius paskanina želė. O spaudžia juos įvairiose formose.
„Klientai nesiskundžia sūrių kaina, dažniausiai juos užsisako šventėms. Skanu ir perka“, – šypsosi Lina. Ji džiaugiasi, kad vyras ir šeima jos verslą palaiko. Tad artėjant švenčių laikotarpiui, moteris jau raitojasi rankoves ir ruošiasi sūrių gamybai.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: