Dainavos žodis

Neblaivaus teisėjo vairuojama „Škoda“ apgadino kitą automobilį

Sausio 5 dieną 17.44 val. Alytuje, Likiškėlių gatvėje, teisėjas sukėlė nedidelę avariją – vairuodamas „Škodą“ važiavo atbuline eiga ir atsitrenkė į stovintį „Volvo“.

Alius Mikelionis

Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėjas Alytuje sukėlė nedidelę avariją. Po jos teisėjui nustatytas vidutinis, kone dviejų promilių, girtumas. Prezidentūra iškart pareiškė pasirengusi stabdyti neblaivaus vairavusio teisėjo įgaliojimus.
Keturi posėdžiai – tiek sausio 6 dieną darbo turėjo Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėjas Algis Markevičius. Tačiau darbe jis nepasirodė. Teisėjas buvo priverstas atvykti į Alytaus apskrities VPK pasiaiškinti dėl išvakarėse sukeltos nedidelės avarijos, kai buvo apgadintas aikštelėje stovėjęs automobilis, o A. Markevičiui nustatytas girtumas. Teisėjas pareigūnams aiškino, jog norėjo perstatyti savo automobilį į kitą vietą ir kliudė „Volvo“.

Sausio 5 dieną 17.44 val. Alytuje, Likiškėlių gatvėje, teisėjas sukėlė nedidelę avariją – vairuodamas „Škodą“ važiavo atbuline eiga ir atsitrenkė į stovintį „Volvo“. Apie avariją policijai pranešė ne pats teisėjas, o liudytojas. Atvažiavę pareigūnai patikrino teisėjo Algio Markevičiaus blaivumą. Alkotesteris parodė beveik dvi promiles. Antruoju bandymu konstatuota 1,78 promilės. Tai – vidutinis girtumas. Pasak Alytaus apskrities VPK atstovės K. Janulevičienės, automobiliams didelės žalos nepadaryta, „Volvo“ savininkas dėl avarijos pretenzijų neturėjo, tačiau teisėjo automobilis išgabentas į policijos aikštelę, mat dėl vidutinio girtumo teismas gali konfiskuoti teisėjo „Škodą“. Teisėjų taryba spręs dėl savo kolegos atleidimo.
54-erių teisėjas Algis Markevičius baigė Vilniaus universitetą. Įgijo teisininko kvalifikaciją. Dirbo Alytaus policijoje tardytoju, paskui – teisėju Alytuje. Nuo 2007-ųjų – Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmuose.
Pasak Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų pirmininko Rimanto Giedraičio, A. Markevičius – charizmatiška asmenybė, kaip teisėjas niekuo neišsiskyrė, nuobaudų neturėjo, į darbą iš Alytaus važiuodavo trise, kartu su dar dviem kolegomis. R. Giedraitis tądien buvo sutikęs A. Mackevičių, esą jokių įtarimų ir požymių, kad vyras neblaivus, neiškilo. Sausio 5 dieną teisėjas turėjo vieną bylą iki pietų, tris po vidurdienio ir iš darbo išvyko 15.45 val. Kauno teismo rūmų pirmininkas mano, kad teisėjai darbe patiria stresą, bet toks atsipalaidavimo būdas nepateisinamas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: