Dainavos žodis

Raitininkų kaime pagerbta liaudies dainų puoselėtoja

Sukaktuvių proga aktyviai bendruomenės narei A. Kalvinskienei pagarbą išreiškė kaimynai ir draugai.

„Visi skundžiasi, kad žiema, keliai neišvažiuojami, gyvenimas blogas, o štai 80 metų sulaukusi Dzūkijos šviesuolė Aldona Kalvinskienė – visada su šypsena, gera nuotaika ir su daina!
Be jos nepraeina nė viena Raitininkų krašto šventė, jos pilna bendruomenės renginiuose, su „Apsingės“ ansambliu koncertuoja ir kitose seniūnijose, ir gretimame Varėnos rajone.

Džiaugiuosi, kad Alytaus rajonas daug kuo turtingas, bet labiausiai – nuostabiais žmonėmis!“, – tokiu įrašu socialiniame tinkle „Facebook“ trečiadienį pasidalino Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.
Sukaktuvininkę, įteikdamas puokštę rožių ir padėką už aktyvią veiklą bendruomenėje, dalyvavimą meno ansamblyje „Apsingė“, liaudies dainų paveldo puoselėjimą, pasveikino meras A. Vrubliauskas, Raitininkų seniūnas Arūnas Laukaitis, bendruomenės pirmininkė Dalė Baranauskienė, kaimynai, bendruomenės nariai. Susigraudinusi jubiliatė sakė, kad visą gyvenimą sunkiai dirbo buvusiame kolūkyje, užaugino du vaikus, išgyveno skaudžią sūnaus netektį, bet niekada nesiskundė gyvenimu, neprarado meilės žmonėms ir savo kraštui. Jos namuose svečiui visada atsiras ir duonos kąsnis, ir būtinai – daina. Dzūkiška, paprasta, bet – iš širdies.
A. Kalvinskienę žmonės atpažįsta ir prisimena ir kaip regioninės televizijos laidos „Žodžio beieškant“ dalyvę, kuri pasakodavo apie dzūkų papročius ir tradicijas, dainuodavo senąsias krašto dainas, ragino nepamiršti dzūkiškos tarmės. „Iš tokių žmonių reikia mokytis gyvenimo išminties, pozityvaus požiūrio“,– sako moterį pažįstantys aplinkiniai.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: