Dainavos žodis

Ramunė Gaisrienė: „Gydytojos profesiją parinko tėvai, ir už tai jiems esu labai dėkinga“

Prieš 18 metų R. Gaisrienė atidarė privačią medicinos kliniką „Disolis“ Dauguose, kuriai vadovauja ir dirba iki šiol. Tai vienintelė privali klinika visame Alytaus rajone.

Daugų gydytoja Ramunė Gaisrienė mediko duoną valgo jau 41 metai. Vadovauja vienintelei privačiai medicinos klinikai „Disolis“ Alytaus rajone, kurioje dirba šeimos gydytoja. Ramunė pasakoja apie klinikos įkūrimą, darbą, pomėgius, laisvalaikį, atvirauja, kada „sugenda“ jos nuotaika.
Ramunė Gaisrienė gimė 1959 m. spalio 28 d. Geidukonių kaime, Varėnos rajone, mokytojų šeimoje. Vidurinį išsilavinimą įgijo Prienų rajono Jiezno vidurinėje mokykloje. Medicinos studijas pasirinko paskatinta tėvų. „Mano pačios užsidegimo studijuoti mediciną nebuvo, bet mama pasiūlė, kad man tiktų gydytojos darbas. Dabar šiuo pasirinkimu esu labai patenkinta. Darbas patinka, nes galiu padėti žmonėms. Ir Daugai man patinka. Čia jaučiuosi gerai“, – pasakojo moteris. Taigi, 1975 m. Ramunė įstojo į Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. 1981 m. jį baigusi, įgijo gydytojo terapeuto specialybę. „Internatūrą atlikau Vilniaus Antakalnio ligoninėje, o paskyrimą dirbti vidaus ligų gydytoja gavau Marijampolės centrinėje ligoninėje“, – pasakojo Ramunė.
Gydytojos gyvenime tėvai vaidino ypatingą vaidmenį ne tik renkantis profesiją, bet ir grįžtant gyventi į Dzūkiją. „Mano energija ateina iš tėvų. Esu jiems labai dėkinga. Jie man ypatingi. Iš jų semiuosi stiprybės, entuziazmo, optimizmo. Nes jie tokie buvo. Mylėjo gamtą, tėvynę, buvo patriotiški“, – pasakoja R. Gaisrienė. Tėvams išėjus į pensiją ir persikėlus gyventi į Meškučių kaimą, nuo 1993 m. gydytoja apsigyveno tėvų bute Dauguose. Pradėjo dirbti Daugų ligoninėje.

Privati klinika tuomet buvo naujovė

Prieš 18 metų R. Gaisrienė atidarė privačią medicinos kliniką „Disolis“ Dauguose, kuriai vadovauja ir dirba iki šiol. Tai vienintelė privali klinika visame Alytaus rajone.
„Privačios klinikos idėją parsivežiau iš Marijampolės. Kuomet ten dirbau, pamačiau, kad kuriasi privačios klinikos. Mačiau kitų praktiką ir pati nusprendžiau pabandyti. Pasitaikė patalpos Daugų miesto centre. Pradžioje dirbome dviejuose kabinetuose“, – darbo pradžią prisiminė gydytoja. Pasak jos, įžanga buvo sunki, ypač dėl kalbų ir žmonių nuomonių, kurie nebuvo pratę prie privačių klinikų. „Dauguma jų manė, kad reikės pinigus mokėti už apsilankymą pas gydytoją. Bet mums pradėjus dirbti, žmonės įsitikino, kad viskas tas pats, kaip ir valstybinėje gydymo įstaigoje. Tik mes galime dirbti lanksčiau, greičiau prisitaikyti prie žmonių poreikių“, – sakė R. Gaisrienė. 2000–2019 m. R. Gaisrienė buvo renkama į Alytaus rajono savivaldybės tarybą.

Klinikos veikla

UAB „Disolis“ dirba 13 darbuotojų, dalis jų nepilnu etatu, atvažiuojantys iš kitų miestų. Klinikoje teikiamos pirminės sveikatos priežiūros ambulatorinės paslaugos: šeimos gydytojo, akušerio-ginekologo, terapeuto, chirurgo, pediatro, odontologo. Gydytoja R. Gaisrienė sako, kad ir pati daug mokosi, tobulinasi kursuose. „Teikiamos licencijuotos masažo paslaugos, taip pat atliekami profilaktiniai patikrinimai, tyrimai, prevencinės programos. Viskas kaip valdiškoje įstaigoje“, – pažymėjo gydytoja. Pasak jos, klinikos darbo sėkmės receptas – draugiškas ir vieningas kolektyvas. „Pradėję dirbti keturiese, iki šiol dirbame. Mūsų klinikoje labai maža darbuotojų kaita. Taip pat bendradarbiaujame su kitomis sveikatos priežiūros įstaigomis. Pandemijos metu vakcinavome visus žmones, nesvarbu, kur jie prisirašę“, – kalbėjo klinikos vadovė. „Su klinikos kolektyvu švenčiame šventes ir jubiliejus. Kartą per metus organizuojame išvykas. Praėjusiais metais svečiavomės Biržų krašte, dažnai vykstame į teatrą“, – sakė gydytoja.
Anot jos, dar viena „Disolis“ sėkmės paslaptis – geri Daugų žmonės. „Pažįstu savo pacientus, gydome kelias kartas“, – sakė R. Gaisrienė. UAB „Disolis“ aptarnauja 1500 žmonių. Įstaiga dirba lanksčiai, pacientus priima ir šeštadienį nuo 9 iki 13 val.

Šeima, laisvalaikis ir Daugų ežeras

Ramunė su vyru Gintu užaugino du vaikus, tačiau nei vienas mediko profesijos nepasirinko. Laisvalaikiu gydytoja mėgsta keliauti. „Man patinka stebėti krepšinio varžybas. Sergu už Kauno „Žalgirį“. Pasakysiu atvirai, net nuotaika sugenda, kuomet „Žalgiris“ pralaimi“, – šypsodamasi sako Ramunė. Ji randa laiko ir spektaklį pažiūrėti Alytuje arba Vilniuje. R. Gaisrienė džiaugiasi 3 anūkais ir prasitaria, kad ketvirtasis pasaulį išvys šiais metais.
Ramunė apie tolimą ateitį negalvoja, kiek turės sveikatos, tiek dirbs. „Po to tikiuosi irgi laiką leisti turiningai. Daugiau būti su šeima, nes daug dirbau ir jiems jaučiuosi skolinga“, – sako moteris. Ir kelionių gydytoja atsisakyti nežada. Jau šį trečiadienį sparnus pakėlė į saulėtą Italiją. „Žadu aplankyti 5 UNESCO saugomus paminklus“, – apie kelionės planus kalbėjo R. Gaisrienė.
Gydytoja džiaugiasi, kad po sunkios darbo dienos, per pietų pertrauką, o kartais ir prieš darbą vasarą gali išsimaudyti Daugų ežere, pasivaikščioti. „Tokia veikla nuima stresą. Medikas turi būti emociškai stiprus žmogus, nes darbe didelė įtampa“, – sakė pašnekovė.
Sveikinu Jus, gerbiama gydytoja, Mediko dienos proga ir linkiu stiprios sveikatos bei gražių idėjų išsipildymo! Būkite laiminga!

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: