Dainavos žodis

Netoli Alytaus nupjautas sektorinis greičio matuoklis

Alius Mikelionis
Alytaus policijos pareigūnai tiria, kas nupjovė sektorinį greičio matuoklį ties Genių kaimu Alytaus rajone. Kad kelio Kaunas–Alytus 55-ajame kilometre ant žemės guli greičio matuoklis, policijai pranešė vairuotojas.
Policija aiškinasi, kas nupjovė metalinį vamzdį su greičio matuokliu. Lietuvos keliuose greičio matuoklius montuojančios įmonės „Fima Sinchronas“ infrastruktūros departamento direktorius Simonas Šidlauskas sako, kad tai antras atvejis Lietuvoje, kai nupjaunamas greičio matuoklis. Jei taip pasielgta dėl viršyto greičio, vairuotojas atsakomybės neišvengs, mat duomenys išsiunčiami nedelsiant. Tokia greičio matavimo sistema kartu su jai reikalinga infrastruktūra kainuoja apie 17 tūkstančių eurų. Iš viso Lietuvos keliuose veikia 112 tokių sistemų. Policija neatmeta ir iš anksto pasirengto nusižengimo versijos. Matuoklis nustojo veikti gegužės 22-osios naktį 3:47 val.
Policija kol kas įtariamųjų nenustatė. Dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo (LR BK 187 str. 2 d.) pradėtas ikiteisminis tyrimas. Remiantis minėta straipsnio dalimi, tas, kas išardė ar sugadino strateginę arba svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: