Dainavos žodis

Nelegaliai pastatytas žaidimų aikšteles savivaldybė sieks įteisinti

Naujos žaidimų aikštelės atidarymas. (Alytaus miesto sav. nuotr.)

Rita Krušinskaitė
Jaunimo parke neseniai pastatytose krepšinio ir vaikų žaidimų aikštelėse smagaus šėlsmo netrūksta. Netrūksta jo Alytaus miesto savivaldybės administracijoje, tik nesmagaus, nes norint, kad aikštelės išliktų, teks jas įteisinti.
Paaiškėjo, kad šis pramogų kompleksas – žaidimo ir krepšinio aikštelės – pastatytas neturint statybos leidimo, todėl Teritorijų planavimo ir statybos inspekcija Alytaus savivaldybei nurodė beveik 400 tūkst. eurų kainavusias aikšteles nugriauti. Savivaldybės argumentai, jog toje vietoje jau buvo žaidimų aikštelės ir atliktas kapitalinis remontas, inspekcijos neįtikino.
Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Ona Balevičiūtė, susipažinusi su inspekcijos privalomaisiais nurodymais, teigė, jog yra trys keliai – statinius nugriauti, nelegalias statybas įteisinti arba kreiptis į teismą ir ten bandyti įrodyti savo tiesą.
„Nelegalias statybas pasiūliau įteisinti, nes aikštelės jau įrengtos, vaikų mėgstamos, tad toks kelias būtų geriausias. Juk negriausime tų statinių, neatiduosime įrenginių, neperkelsime jų į kitą vietą“, – „Dainavos žodžiui“ sakė O. Balevičiūtė.
Dalis alytiškių pritaria tokiam sprendimui, nors ir negaili pastabų dėl aplaidumo organizuojant aikštelių statybos darbus. Kitus alytiškius piktina tai, kad vaikų žaidimų ir krepšinio aikštelių įteisinimas gali kainuoti apie 100 tūkstančių eurų, ko nebūtų reikėję, jei reikalingi statyboms leidimai būtų buvę gauti laiku. Tiksli baudos suma paaiškės po ekspertų vertinimo. Kauno apygardos prokuratūra dėl neteisėtų statybų Jaunimo parke nutarė atsisakyti taikyti viešojo intereso gynimo priemones.
„Pinigai, ko gero, bus imami iš savivaldybės biudžeto, o ne iš aplaidžiai savo darbą atlikusių valdininkų kišenės“, – pasipiktinimo neslėpė alytiškis Donatas.
Prieš mėnesį Jaunimo parke atidarytoje ir daug aistrų sukėlusioje vaikų žaidimų aikštelėje sumontuoti 28 nauji įvairaus pobūdžio ir visoms amžiaus grupėms skirti įrenginiai, 23 gumos rutuliai, pusrutuliai, kurie kartu su įrenginiais sukuria balansavimo taką bei puošia vaikų žaidimų aikštelę.
Naujos žaidimų erdvės išskirtinumas – muzikinė arka SONA, pirmoji Lietuvoje interaktyvi muzikinė arka, kurioje vienu metu bus galima rinktis iš 5 skirtingų žaidimų. Įrengtas beveik 8 metrų aukščio veiklos bokštas su dviem uždaromis ir viena atvira čiuožykla. Šiose žaidimų erdvėse veiklos ras tiek patys mažiausi, nuo vienerių metų amžiaus, tiek ir vyresni vaikai.
Patiems mažiausiems skirti žaidimų nameliai, edukacinės lentos, karuselė, žemesnis veiklos bokštas su čiuožykla, kalniukai su tuneliu ir čiuožykla, batutai, balansinės platformos, pusiausvyros bei įprastos sūpynės. Vyresnieji galės mėgautis besisukančia karusele, balansiniais takais, keturviete karusele, gandro lizdo sūpynėmis bei batutais.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: