Dainavos žodis

Infekuotas ir iš ligoninės pabėgęs asmuo patraukė į miesto šventę

Alius Mikelionis
Tikras galvos skausmas ir medikams, ir policijai iš Alytaus tuberkuliozės ligoninės sprunkantys pacientai.
Birželio 18 dieną policijai pranešta, kad iš medicinos įstaigos pabėgo 35 metų ligonis.  Sergančiajam  teismas skyręs priverstinį gydymą, bet  jis sugebėjo ištrūkti. Netrukus  pabėgėlis pastebėtas netoli Dainų slėnio. Pareigūnams vyriškis aiškino, kad keliauja  į miesto gimtadienį „Dzūkija sujungia“.  Tuberkuliozė – tai infekcinė liga, pažeidžianti įvairius organus. Sergantys asmenys kosėja ir čiaudo, bakterijos ore gali išlikti kelias valandas. Žmogus, įkvėpęs užteršto oro, gali tapti infekuotu, todėl tiek pareigūnai, tiek medikai vengia artimo  kontakto.
„Šiuo metu Alytaus tuberkuliozės ligoninėje gydoma beveik pusė šimto  pacientų. Dalis jų piktybiškai bando pasišalinti iš gydymo įstaigos, nors jiems ir taikomas teismo sprendimas – priverstinis gydymas. Infekcinę ligoninę juosia tvora, dirba apsauga, tačiau šiems asmenims neretai pavyksta ištrūkti. Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymas numato administracinę baudą, bet pinigų išieškojimas komplikuotas, o taikyti laisvės ribojimą tokiems asmenims Lietuvoje nėra galimybių“, – sakė Alytaus tuberkuliozės ligoninės teisininkė Bernadeta Navalinskienė.
Alytaus apskrities policijos atstovės K. Janulevičienės teigimu, tokie asmenys kelia pavojų policijos pareigūnų sveikatai. Esą pasitaiko atvejų, kai sergantys asmenys patys praneša pareigūnams, kad pasišalino iš gydymo įstaigos ir prašo juos atvežti atgal į tuberkuliozės ligoninę.

Biyoma BIO spirulina tabletėmis

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: