Dainavos žodis

Naujoji merės patarėja – Sigita Lenauskienė

Naujoji merės patarėja – Sigita Lenauskienė.

Rita Krušinskaitė
Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė vėl turi patarėją. Ja rajono vadovė pasirinko bendražygę Sigitą Lenauskienę.
„Nedaugžodžiausiu. Malonu, kad prieš tejus metus pradėtas mano kelias, didelis pasitikėjimas ir kartu pasiekti rezultatai yra pripažįstami, vertinami ir turėsiu dar daugiau galimybių padėti Lazdijų krašto žmonėms. Ačiū, mere Ausma Miškiniene, už palaikymą ir už suteiktą galimybę eiti toliau kartu“, – tokį padėkos įrašą savo socialinio tinklo paskyroje įrašė S. Lenauskienė.
S. Lenauskienė savivaldybės administracijoje ne naujokė. Žengti karjeros keliu ji pradėjo Komunikacijos ir dokumentų skyriuje 2019 metas, eidama merės A. Miškinienės referentės pareigas. Prieš tapdama merės patarėja, S. Lenauskienė dirbo savivaldybės administracijos Vietinio ūkio skyriuje ūkvede. Jos vidutinis mėnesio atlyginimas – 3282,24 Eur.
S. Lenauskienė atsakė į keletą „Dzūkų žinių“ klausimų.

Kaip priėmėte merės kvietimą tapti patarėja?

Su mere daug bendravome ir bendradarbiavome nuo pat mano darbo savivaldybėje pradžios, todėl šis pasiūlymas nėra netikėtas. Vertinu jį, nes tai tarsi mano darbo rezultatų įvertinimas ir pasitikėjimo manimi patvirtinimas. Merė Ausma Miškinienė – puiki lyderė, jau daug nuveikusi šio krašto gyventojų labui. Įveikta daugybė iššūkių, ne mažiau jų dar laukia. Tai, kad nuo šiol užimsiu kitas pareigas, suteiks man daugiau ir atsakomybių, ir galimybių. Nuo šiol rajono gyventojams galėsiu padėti dar greičiau ir labiau. Su mere Ausma Miškiniene tampame dar vieningesnė ir stipresnė komanda.

Kokios bus Jūsų kuruojamos sritys?

Numatyta atsakomybių sritis plati. Visgi daugiausia dėmesio esu įpareigota skirti infrastruktūrinių projektų, visų pirma, kelių, apšvietimo, vandentvarkos, viešųjų erdvių atnaujinimo ir plėtros srityje, vykdymo koordinavimui, taip pat konsultacinės pagalbos bendruomenėms bei fiziniams ir juridiniams asmenims rengiant bei įgyvendinant projektus teikimui. Žinau, kad šios sritys ypač svarbios mūsų krašto žmonėms ir tai suteikia papildomos motyvacijos.

Kokią patirtį tikitės įgyti?

Patirties ir žinių per šiuos metus sukaupiau daug, esu pasiruošusi dirbti komandoje ir jomis pasidalinti. Tikiu, kad dirbsime sėkmingai. Neabejoju, kad šiose pareigose įgysiu strateginio planavimo, lyderystės, viešojo administravimo ir kitų patirčių, kurios būtinos sprendžiant įsisenėjusias problemas ir siekiant, kad darbai būtų atlikti atsakingai, tvariai ir kaip galima greičiausiai.

Kokie bus pirmieji darbai?

Su mere esame aptarusios, už ką būsiu atsakinga – jau išvardijau kuruojamas sritis, atsakydama į ankstesnį klausimą. Tad visų tų darbų nedrįsčiau pavadinti „pirmaisiais“. Tai bus jau pradėtų ir suplanuotų veiklų ir darbų tęstinumas. Žinoma, mano prioritetas išliks bendruomenės ir visi rajono gyventojai bei jiems kylančių problemų sprendimas.
S. Lenauskienė pakeitė buvusią merės patarėją alytiškę Sonatą Dumbliauskienę, kuri laimėjo konkursą Alytaus miesto savivaldybės administracijos Investicijų skyriaus vedėjo pareigoms užimti. Nuo kovo 16-sios šios pareigos buvo laisvos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: