Dainavos žodis

Renkatės aliuminio keptuvę? Tai, ką turėtų žinoti kiekvienas

Tobulėjant gamybos technologijoms, didėja pasirinkimų galimybės. Šiandien keptuvių asortimentas – itin platus, tad ieškant tinkamiausios keptuvės, tenka surasti nemažai informacijos apie skirtingas medžiagas ir šių savybes. Šiame straipsnyje trumpai apžvelgsime tai, ką kiekvienas turėtumėte žinoti apie aliuminio keptuvę.

Privalumai

Ne be reikalo aliuminio keptuvė – vienas populiariausių pasirinkimų. Aliuminiai indai yra kur kas lengvesni, todėl greitai įkaista ir atvėsta. Aliuminis padengtas teflonu (PTFE elementu) – atsparus rūgštims, šarminėms medžiagoms ir, žinoma, karščiui.

Be to, sakoma, kad kokybiška danga nėra kenksminga žmogaus sveikatai, yra „draugiškesnė“ aplinkai. O ir patiekaluose išlieka didelė dalis naudingų medžiagų. Žinoma, kokybiškiausios keptuvės yra tos, kurios yra tinkamai prižiūrimos. Tad toliau pateikiame kelis priežiūros aspektus.

Priežiūra

Visų indų, ne išimtis ir keptuvių, kokybė laikui bėgant stipriai priklauso nuo tinkamos priežiūros. Keli naudingi patarimai besinaudojantiems ar ketinantiems naudotis aliuminio keptuve:

  • Nenaudokite metalinių įrankių. Naudodamiesi metaliniais įrankiais, galite subraižyti nesvylantį paviršių. Geriausia naudoti medinius arba silikoninius virtuvės įrankius, o maistą smulkinti ant tam skirtų lentelių.
  • Venkite staigios temperatūros kaitos. Staigi temperatūros kaita gali sukelti keptuvės deformaciją. Atsižvelgdami į tai, pagaminę patiekalą, neskubėkite indo plauti po šaltu vandeniu. Palikite keptuvę ant viryklės, leiskite jai atvėsti.
  • Neperkaitinkite dangos. Naudojant keptuvę ant intensyvios liepsnos ar itin aukšto temperatūros ilgą laiką, nesvylanti danga praranda spalvą, išryškėja perkaitinimo dėmė ir danga pradeda svilti. Atsižvelgiant į tai, patariama naudoti vidutinę arba mažesnę viryklės liepsną ar temperatūrą.

Pasinaudoję minėtaisiais patarimais, užtikrinsite gaminio ilgaamžiškumą. Svarbiausia nepažeisti dangos paviršiaus metaliniais įrankiais, staigia temperatūrų kaita ir, žinoma, intensyvia liepsna ar didesne nei 260°C temperatūra.

Taigi, ieškodami tinkamiausio gaminio, pasidomėkite šio priežiūra. Skirkite pakankamai laiko informacijos paieškai ir atsižvelkite į savo ir artimųjų kasdienius įpročius. Tik apgalvoti sprendimai leis džiaugtis praktišku ir kokybišku virtuvės indu.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: