Dainavos žodis

LED panelių montavimas, kokias priemones reikia turėti?

Norintiems ekonomiškų ir ekologiškų apšvietimo sprendimų, dažnai yra rekomenduojamos LED panelės. Tokie gaminiai vertinami dėl ilgaamžiškumo ir efektyvumo, tačiau prie privalumų būtų galima priskirti ir pakankamai nesudėtingą jų montavimą. Šį kartą pakalbėsime apie pagrindines skirtingų tipų LED panelių montavimo subtilybes – susipažinę su jomis, lengvai susidarysite tvirtinimui reikalingų priemonių sąrašą.

Įleidžiamų LED panelių montavimas

Kalbant apie skirtingus šių gaminių tipus, pirmiausiai turėtų būti paminėtos įleidžiamos LED panelės. Jos idealiai susilieja su lubomis, tad gali būti visiškai nepastebimos – tokiu būdu sukuriama itin estetiška atmosfera ir jaukus apšvietimas. Dėl to toks montavimo būdas nestokoja populiarumo. Tiesa, šio tipo gaminiai yra kiek sudėtingiau montuojami, tačiau tokį darbą tereikia atlikti vieną kartą, o vėliau žavi tokių apšvietimo šaltinių išvaizda džiugins kiekvieną dieną.

Pasirūpinus tinkamais įrankiais ir sekant instrukcijas, tokių LED panelių montavimas neturėtų būti itin sudėtingas. Tvirtinant jas į gipso kartono lubas, darbai vykdomi tokia tvarka:

·        Laikikliai yra pritvirtinami prie LED panelės korpuso.

·        Pasirinktoje lubų vietoje, prieš tai išjungus elektros tiekimą, yra sumontuojama atitinkamos formos niša. Priklausomai nuo LED panelės formos (jos gali būti apvalios arba kvadratinės), brėžiniui prireiks skriestuvo ar kampinės liniuotės ir pieštuko. Tuo tarpu pjovimo darbams bus reikalingas grąžtas ir gipso kartono pjūklelis.

·        Lubose surandamas maitinimo laidas: prie jo reikės pritvirtinti laidų jungę, o po to – ir maitinimo šaltinį. Jį paslėpsite lubose.

·        Maitinimo šaltinio lizdas sujungiamas su LED panelės kištuku.

·        Palenkus laikiklius, LED panelę galima įstatyti į paruoštą nišą.

LED panelių laikikliai dažniausiai jau būna bendruose rinkiniuose, tačiau jei prireiks, juos galėsite įsigyti atskirai. Jeigu namuose meistraujate pakankamai dažnai, papildomų pirkinių neturėtų prireikti – pakaks, jei peržiūrėsite savo įrankių dėžutę.

Kaip montuoti paviršines LED paneles?

Kitas LED panelių tipas – paviršinės. Jos puikiai tinka tais atvejais, kai net ir prieš tai aptarti montavimo darbai skamba pakankamai sudėtingai ir apšvietimo šaltinius norisi pritvirtinti kuo paprasčiau. Taip pat šiam tipui prioritetas teikiamas tuomet, kai dėl vienų ar kitų priežasčių lubose nėra galimybės paslėpti maitinimo šaltinio – šiuo atveju jis pasislepia LED panelės korpuse. Vienintelis jų trūkumas – tokie gaminiai yra šiek tiek „išsikišę“, tad nepavyksta sukurti tokio vientisumo kaip kad naudojant įleidžiamus modelius. Tačiau ar tai iš tiesų galima vadinti trūkumu, priklauso tik nuo Jūsų asmeninio skonio. Taip pat reikėtų turėti omenyje, kad prie išsikišusių detalių gali kauptis dulkės, tad reikės paskirti dėmesio jų valymui.

Tvirtinant tokias LED paneles, tereikia išgręžti skylę, pro kurią iškišite maitinimo laidą ir prie lubų pritvirtinti specialų šių gaminių laikiklį. Tad iš esmės reikalingos labai panašios priemonės, kaip ir montuojant įleidžiamus modelius, tačiau tikėtina, kad apsiribosite kiek mažesniu jų kiekiu. Tiek pačias LED paneles, tiek joms skirtus priedus ar kitas elektros prekes rasite apsilankę Pigu.lt el. parduotuvėje. Jas taip pat galėsite apžiūrėti spustelėję ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/remonto-ir-apdailos-prekes/sviestuvai-ir-sensorika.

Akivaizdu, kad net ir nepasiruošus sudėtingesniems montavimo darbams, LED paneles vis vien įmanoma pritvirtinti savo namuose. Jų pasirinkimo įvairovės dabar netrūksta – galėsite rinktis skirtingų formų, įvairių ryškumų ir atspalvių modelius, kurie kambaryje leis išplėtoti atitinkamą atmosferą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: