Dainavos žodis

Kaip pasigaminti ledus namų sąlygomis?

Naminiai ledai yra lengvas ir labai populiarus būdas norint atsigaivinti karštomis dienomis. Šiems desertams galime pasirinkti pačius įvairiausius, savo mėgstamus ingredientus, o į smagų gamybos procesą įtraukti ir namiškius. Visgi, tam, kad ledų gaminimas būtų sklandus, o rezultatai pranoktų net ir reikliausių smaližių lūkesčius, pravartu įsidėmėti kelis svarbius patarimus.

Ingredientų pasirinkimas ir paruošimas

Galimybė pasirinkti mėgstamus ingredientus yra vienas pagrindinių naminių ledų gaminimo privalumų. Galime rinktis aukščiausios kokybės produktus ar išbandyti labai neįprastus jų derinius – svarbiausia, kad galutinis rezultatas patiktų mums patiems. Siekiant sukurti kreminę jų tekstūrą, pagrindui dažniausiai pasirenkamas jogurtas, grietinėlė arba pienas. Šiuo atveju nereikėtų pabijoti riebesnių produktų – jie užtikrins, kad masė šaldiklyje pernelyg nesustings ir netaps rupi. Tačiau jeigu labai prižiūrite figūrą, ledus galite gaminti iš šviežių vaisių ar uogų.

Tarp populiariausių pagardų minima vanilė, karamelė ir šokoladas, tačiau nesuklysite pasirinkę uogienę, riešutų sviestą ar, pavyzdžiui, kondensuotą pieną. Šiuo atveju ir vėlgi galimi patys įvairiausi eksperimentai. Pagalvokite, ar norėsite gaminti gaivesnius ledus, o gal priešingai, manote, kad šis desertas turi būti kuo saldesnis – nuo to ir priklausys tinkamiausi ingredientai. Tam, kad konsistencija būtų vientisesnė, prieš pradedant gaminimo procesą, visus ledams naudojamus produktus keletą valandų rekomenduojama palaikyti šaldytuve.

Prietaisai, reikalingi ledų gaminimui

Vienas pagrindinių iššūkių, su kuriais tenka susidurti gaminant ledus namuose – šalimo metu susiformuojantys ledo kristalai, kurie apsunkina jų išėmimą iš formelių ir turi neigiamos įtakos jų tekstūrai. Tačiau tokių problemų galima išvengti pasitelkiant specialius ledų gaminimo aparatus. Jie tolygiai šaldo masę nuolat ją maišydami, todėl tekstūra būna minkštesnė, labiau kreminė. Visgi, jei šio aparato nesate įsigiję, ledų masę galite supilti į šalčiui atsparų indą ir kelioms valandoms palikti šaldymo įrenginyje. Kokybiški, pavyzdžiui, Liebherr šaldikliai efektyviai atliks savo darbą, o ledo kristalų išvengsite naudodami riebesnius ingredientus.

Tam, kad produktus paverstumėte vientisa mase, reikės trintuvo. Tokie prietaisai garsėja savo pajėgumu, tad efektyviai galėsite sutrinti net ir kietesnius produktus. Jei tokių ingredientų nenaudojate, gali pakakti ir plakimo šluotelės, tačiau naudojant elektrinį trintuvą darbai klostytis kur kas sparčiau. O jeigu gaminsite gaivius vaisinius ledus, gali pasitarnauti lėtaeigės sulčiaspaudės, kurių dėka iš produktų galėsite išspausti didelį kiekį sulčių. Galiausiai beliks pagalvoti apie indus ar specialias formeles, į kurias sudėsite šaldymui paruoštą ledų masę. Tiek jas, tiek ledų gaminimui skirtus prietaisus galėsite įsigyti Pigu.lt el. parduotuvėje.

Ką dar reikia žinoti gaminant ledus namuose?

Siekiant dar paprasčiau pagaminti nepriekaištingo skonio ledus, pravartu įsidėmėti dar keletą gudrybių. Turėtumėte įsidėmėti, kad šaltis šiek tiek slopina šių desertų saldumą, tad jeigu labiau mėgstate saldžius produktus, nesuklysite masę palikę kiek saldesnę. Jei ją šaldysite ne formelėse, o inde, prieš pradėdami degustaciją, palaukite apie 10 minučių – tuomet ledus bus paprasčiau patiekti. Pasirinkus tokį šaldymo būdą, kas valandą ledų masę rekomenduojama papildomai pamaišyti, kad ji geriau sustingtų. Teigiama, kad naminiai ledai gardžiausi būna pašaldžius juos apie keletą valandų, tad jų geriausia pasigaminti tiek, kad tokį desertą suvalgytumėte per dieną ar bent jau per dvi. Priešingu atveju masė pernelyg sukietės ir tekstūra nebeprimins gardžių kreminių ledų.

Atsižvelgę į šiuos patarimus ir apsirūpinę svarbiausiais reikmenimis, labai efektyviai namų sąlygomis galėsite pasigaminti gardžiausius ledus. Turėsite daugybę vietos eksperimentams ir naujiems atradimams – nustebinkite namiškius naujais, ypatingais skoniais.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: