Dainavos žodis

Senjorai Janina ir Vitas sako, kad šokiai išgydo visas ligas ir pakrauna gera energija

Janina Repšienė ir Vitas Bencevičius
Prieniškė Janina Repšienė ir simniškis Vitas Bencevičius yra išskirtinė Alytaus miesto ir rajono senjorų naktišokių pora.

Visada pasitempę ir pasipuošę: prieniškė Janina Repšienė ir simniškis Vitas Bencevičius yra išskirtinė Alytaus miesto ir rajono senjorų naktišokių pora. Jie stengiasi nepraleisti nė vienų šokių, nes, pasak Vito, šokiai jį pakrauna gyvenimo džiaugsmu ir energija. Janina ir Vitas šokių aikštelėse ar renginiuose kartu sukasi jau devinti metai. Ir sustoti tikrai neketina.

„Jaučiuosi nuostabiai. Šokių jokie vaistai neatstos. O jeigu dar gera muzika ir publika – fantastika!”, – sako šokėjas Vitas. Jis džiaugiasi, kad Alytaus miesto ir rajono vadovai rūpinasi kultūra, palaiko renginių organizatorius, rengiančius šventes.

Poetiškos sielos

„Šokant dirba visi raumenys. Aš negaliu su partnere kalbėti šokdamas, nes negirdžiu muzikos ir šokdamas darau klaidas“, – sako vyriškis. Jo partnerei Janinai šokis yra atgaiva. „Noriu visiems šokėjams palinkėti laimės, saulėtų daug metų, nejausti rudenio šarmos, paukščio skrydžiu visada tikėti ir neliesti širdim žiemos”, – poetiškai sako besišypsanti Janina. Nuo jos neatsilieka ir Vitas: „Nepajutau, kaip viskas nužydėjo, gal nemačiau, kaip ievos balo paupy, o vasara žiedų nepagailėjo, juos vos talpino savo glėbyje. Dabar ruduo ir vėjas viską plėšia, tik eglės, pušys stovi išdidžiai, ateis žiema, užklos čia viską sniegas… O pavasaris, jis laukiamas visų, aš laukiu jo kasdien ir visada.“

Kartu šoka 8 metus

Vitas savo šokių partnerę Janiną vadina šokių balerina. Vyras atviras, atėjęs į šokius nužvelgia šokėjas. Jam svarbu, kaip moteris juda, ar jaučia muziką. „Taip ir nužiūrėjau Janiną. Man pasisekė“ – džiaugiasi pašnekovas. Pirmą kartą pora šoko per nuotolį, nesusikabinę, nes taip lengviau, paprasčiau, o vėliau susikabino ir šokio aikštelėje vienas kito jau nepaleidžia daugiau nei aštuonerius metus. Janina irgi džiaugiasi šokėju Vitu, sako, kad gerai sutaria, puikiai šoka.

Aplinkiniai pastebi, kad pora šoka įmantriai, niekas jų šokio negali pakartoti. Pasak Vito, jie kuria šokius pagal muziką, šokdami. „Todėl su bet kuo negaliu šokti“, – sako pašnekovas. Pasak Vito, dėl jų šokio būna įvairių komentarų: vieni su pavydu žiūri, kiti palaiko, rodo nykštį, dar kiti sveikinasi, nors vyras jų ir nepažįsta.

Pora šokio žvaigždėmis nesijaučia ir sako: „Kaip gaunasi, taip gaunasi.“

Ar jie dar šoks?

Kartais Vitą ir Janiną apninka mintys, kad daugiau nešoks, nes koją ar šoną skauda. Bet kuomet ateina savaitgalio naktišokių vakarai, jie visas ligas pamiršta ir smagiai sukasi šokių aikštelėje. „Šokiai mane pakrauna, kaip akumuliatorių“, – linksmai kalba vyras, šokantis 3 valandas be sustojimo. Vitas juokais kalba prašantis muzikantų pagroti tokią muziką, kad šokėjai galėtų pasėdėti, bet nei muzikantui, nei šokėjams taip neišeina padaryti. Smagu ir rezultatais pasidžiaugti: po tokių šokių galima ir diržą susimažinti bent per vieną skylutę!

Atskirų šokių stilių pora nešoka. Vitas teigia, kad tango ir ritminiai šokiai jam nepatinka. O Janina sako, kad visada šoka taip, kaip parneris ją šokio aikštelėje veda.

Šoka nuo vaikystės

Vitas šoka nuo 5 klasės. Janina taip pat nuo mažens, vėliau mokykloje, studijų laikais šoko, dalyvavo šokių šventėse.

Vyras dažnas svečias šokiuose Luksnėnuose, Alytuje. Stengiasi kas antrą savaitę laikyti šokių tempą. Jis prisipažįsta, kad kelį skauda, bet „jeigu sėdėsi ir žiūrėsi pro langą, tai ir skaudės. Bet kuomet judi, pasimiršta visi skausmai. Vanduo yra gyvybė, judėjimas – sveikata!“ Kitokio recepto Vitas gyvenime nėra atradęs.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: