Dainavos žodis

Ką daryti, kuomet rakteliai liko automobilio viduje?

Kokių veiksmų galima imtis, kai norisi atrakinti automobilio dureles, jei jos netyčia užsirakino? Nors daugelis transporto priemonių turi apsaugos priemones, skirtas to išvengti, užraktai ir toliau kelia problemų milijonams vairuotojų, kurių transporto priemonėse naudojami įprasti raktai užvedimui ir durų spynoms. Kai kitą kartą netyčia užrakinsite raktelius automobilyje, norėsite išbandyti šiuos genialius triukus. Milijonai vairuotojų kiekvienais metais užrakina raktelius automobiliuose – ir dabar jūs esate vienas iš jų. Laimei, naujesniuose automobiliuose tai padaryti daug sunkiau, tačiau jei atsidursite už užrakinto automobilio, šios gudrybės gali išgelbėti. Prieš išsiųsdami SOS tekstą „Užrakinti automobilio raktai“, sužinokite, kaip šiais paprastais (ir pigiais!) būdais atrakinti automobilio duris be raktų. Būkite saugūs kelyje naudodami šias automobilio saugos funkcijas.

Ar policija atrakins jūsų automobilį nemokamai?

Esant didelės rizikos scenarijui, pvz., jei vaikas ar gyvūnas yra užrakintas automobilyje, nedelsdami surinkite 112 ir pasakykite jiems savo transporto priemonės markę ir modelį bei kur esate. Greitosios pagalbos tarnybos, tokios kaip policija ir gaisrinė, atvyks greičiau nei šaltkalvis ar pagalba kelyje. Dažnai policija išdaužia langą arba panaudoja ploną metalinį įtaisą, kuris gali atrakinti duris be rakto. Nors jie nereikalauja mokesčio už paslaugą, turėtumėte jiems skambinti tik kritiniais atvejais, o jūs turėsite sumokėti už sugadinto lango remontą.

Kaip atrakinti automobilį su rakteliais viduje?

Norite išvengti papildomų išlaidų? Laimei, yra keletas pigesnių gudrybių, kaip atrakinti automobilį be raktelių, jei tik esate kantrūs ir gerai valdote įrankius. Štai kaip pasiimti raktus iš užrakinto automobilio. Išbandykite šiuos paprastus būdus, kad daugiau niekada neprarastumėte raktų (ar ko nors kito).

Pasirūpinkite iš anksto, kad nekiltų tokių problemų

Išmaniajame telefone daugėja automobilių programėlių, todėl galite atrakinti automobilį neišdaužę lango. Daugelis naujų transporto priemonių siūlo nemokamas „Apple“ ir „Android“ programas, kurios leidžia vairuotojams valdyti savo automobilius be raktų. Programėlės išmaniuosius telefonus paverčia antraisiais raktų pakabukais, todėl vartotojai gali nuotoliniu būdu užrakinti, atrakinti ir net užvesti automobilius. Svarbiausia yra susieti automobilio raktą su programa prieš nutinkant nelaimėms. Jei turite naują „Hyundai“, „GM/Chevrolet“, „Nissan“, „Toyota“, „Subaru“, „Ford“ ar „Honda“ automobilio modelį, įdiekite gamintojo programėlę, kad kitą kartą išvengtumėte nemalonumų. Programėlėje yra daugiau paslėptų automobilio funkcijų, kurių galbūt nežinote, kad turite.

Kuo man gali padėti batų raištelis?

Geros naujienos: jei turite senesnį automobilį su rankiniais užraktais ir avite batus su raišteliais, jums gali nereikėti pagalbos kelyje. Tiesiog užriškite raištelį batų raištelio viduryje ir sukurkite rodomojo piršto dydžio kilpą. Tada pasukite batų raištelį aplink dešinįjį vairuotojo pusės durelių kampą, kol slydimo mazgas atsidurs durelių siūlės viduje. Dabar, laikydami už batų raištelio abiem rankomis, judinkite jį pirmyn ir atgal taip, lyg valytumėte milžinišką dantį siūlu. Tai padarius, slydimo mazgas pasislinks toliau žemyn pro langą ir link automobilio durų spynos. Atsargiai manevruokite kilpą per užraktą, tada patraukite virvelės galus, kad priveržtumėte kilpą. Kai manote, kad spyną tvirtai laikote, švelniai patraukite ją aukštyn, kad atrakintumėte automobilio dureles. Ta-da! Vietoj batų raištelių taip pat galite naudoti tvirtą virvelę. Niekada neišeikite iš namų be vieno iš šių daiktų – ar kitų būtiniausių mūsų kelionės pagrindinių dalykų kontrolinio sąrašo.

Žinoma, jei neturite nei vieno iš šių dalykų ir norite profesionalumo, užtikrintumo, turite skambinti specialistams, kurie pasiekiami adresu: https://avarinis-atrakinimas.lt/.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: