Dainavos žodis

Davainiškių kaimo gyventojas Dainius Vilčinskas dirba su 14 metų vyresniu buldozeriu

Dainius Vilčinskas
Pasak Dainiaus Vilčinsko, per dešimtmetį jo turimas 14 metų už jį vyresnis, 1967 m. laidos, rusiškas traktorius apstumdė visų kaimynus sklypus.

Alytaus rajono Alovės seniūnijos Davainiškių kaimo laukuose burzgia Dainiaus Vilčinsko buldozeris DT-74.

Pasak vyriškio, per dešimtmetį jo turimas 14 metų už jį vyresnis, 1967 m. laidos, rusiškas traktorius apstumdė visų kaimynus sklypus.

„Stumdyti mokė kaimynas, o kai jau moku, tai, atrodo, ir nelabai sunku, tačiau iš karto gerai, tvarkingai nepastumdysi, reikia pasimokyti. Sako, muziejinis jau tavo agregatas, tačiau kokį turiu, toks ir gerai, svarbiausia, kad yra vis dar patvarus ir mano bei aplinkinių poreikius patenkinantis traktorius“, – atvirai pasakoja buldozerininkas Dainius Vilčinskas.

Ir nors tarp naujų paežerės sodybų besisukiojantis senalaidis buldozeris, gavęs krūvio, apsipila dūmais, tačiau atvežtą gruntą skleidžia kaip vijurkas.

„Daug kuro nereikia, gana saikingai. Na, žinoma, jis ne toks produktyvus kaip naujalaidžiai buldozeriai, bet vis tiek daug geriau nei kastuvu švaistytis. Atsarginių dalių vis sunkiau surasti, bet kai nedaug ir atsakingai dirbu, tai išsiverčiu su savomis arba metalo lauže surastomis“, – juokauja D. Vilčinskas.

Buldozerininkas paklaustas, ar jau išmokė ką nors savo amato, linksmai nusijuokdamas atsakė: „Oi, ne, norinčių dar neatsirado – tai gana juodas ir nepatrauklus darbas“.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: