Dainavos žodis

Neramios naktys katalizatorių vagims: policija gavo modernų droną

Alius Mikelionis

Alytaus policija nuo šiol naudos ir modernų droną, kuris turi termovizorinę kamerą, kuri gali  pastebėti  šilumos šaltinį ir nakties metu, todėl su šiuo kvadrakopteriu bus galima ieškoti miškuose pasiklydusių žmonių. Alytaus apskrities VPK viršininko A. Jurgelevičiaus teigimu, daugėja katalizatorių vagysčių, esant poreikiui, pareigūnai ieškoti vagišių galės pasitelkę ir šį bepilotį orlaivį. Tokį droną naudoja didžiųjų Lietuvos miestų policija ir  Kriminalistinių tyrimų centras.  Penkių baterijų pakaks patruliuoti iki keturių valandų.

„Pirmiausia naudosime viešuose sporto renginiuose, kur yra didelės masinio susibūrimo vietos, tai yra miesto dienų metu. Nors žmonės ateina į šventę gerai nusiteikę, bet pasitaiko ir konfliktinių situacijų. Itin didelių policijos resursų reikalauja dingusių žmonių paieškos.  Ką su šimtu žmonių galima išžvalgyti per valandą, tai su skraidykle pakaks penkiolikos minučių”, – sakė Alytaus apskrities VPK viršininkas A. Jurgelevičius.

Dešimt tūkstančių eurų kainavęs dronas kartu su priedais nupirktas Alytaus miesto tarybos sprendimu. Piloto licencijas jau turi 7 Alytaus policininkai, dar per dešimt pareigūnų planuoja išlaikyti  bepiločio orlaivio vairavimo egzaminą artimiausiu metu.

Alytaus policijos arsenale iki šiol buvo du DJI gamintojo dronai. Pagal galiojančią tvarką bepilotį orlaivį policija privalo kelti, jei eismo įvykio metu nukenčia žmonės. 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: