Dainavos žodis

Dviejuose Alytaus rajono kaimuose gatvėms suteikti pavadinimai

Alytaus rajono savivaldybės taryba Alytaus ir Rutkos kaimų gyventojų prašomoms gatvėms suteikė pavadinimus.

Alovės seniūnijos Alytaus kaimo gatvė pavadinta Levandų.  Alytaus seniūnijos Rutkos kaime pavadinimai suteikti dviems gatvėms –  jos pavadintos Dvaro ir Kauno.

„Į seniūnijas arba į savivaldybę dėl adresų suteikimo bei gatvių pavadinimų suteikimo gyventojai dažniausiai kreipiasi tuomet, kai nori užregistruoti savo nekilnojamąjį turtą – pagal įstatymus kiekvienas kitos paskirties žemės sklypas privalo turėti adresą. Gatvėms pavadinimai suteikiami tada, kai gyvenamojoje vietoje yra daugiau kaip 20 adresų objektų“, – sakė Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus specialistė Alma Kontrauskienė 

Gatvių pavadinimai gali būti rašomi tik lietuviškai, jie turi atitikti lietuvių kalbos taisykles. Patariama pavadinimuose naudoti netoliese esančių geografinių objektų pavadinimus – ežero, miško, upės ir pan. arba, pavyzdžiui, sodų bendrijos pavadinimą ar pan.

„Jei gyventojai nori įamžinti gatvės pavadinime kokią nors asmenybę, tai turėtų būti tikrai Lietuvai ar tam regionui nusipelnęs žmogus. Suteikiant pavadinimus patartina atsižvelgti ir į vietos vietovardžių tradicijas. Galutinį sprendimą dėl vienokio ar kitokio pavadinimo suteikimo priima savivaldybės taryba“, – pažymėjo A. Kontrauskienė.

Per 2022 metus Alytaus rajone suteikti pavadinimai 6 gatvėms.

Gatvių pavadinimai įregistruojami VĮ Registrų centre.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: