Dainavos žodis

Svetainės baldai: ką naudinga žinoti renkantis?

Niekas neleis sumeluoti, kad svetainė yra namų širdis. Tai kambarys, kuriame daug laiko praleidžiame ne tik su šeima ir artimaisiais, bet ir su draugais. Svetainė dažnai yra naudojama poilsiui, o taip pat, pramogoms. Čia patogiai ilsimės po dienos darbų, o taip pat, rengiame šeimos susitikimus, vakarienes ir vakarėlius su draugais. Tad, tai universalus ir labai svarbus namų kambarys. Dėl šios priežasties, labai svarbu, kad svetainė alsuotų jaukumu, šiluma, būtų patogi ir praktiška. Tokiu būdu, ne tik jūs, bet ir namų svečiai jausis patogiai ir jaukiai. Prie jaukumo ir patogumo sukūrimo labai prisideda ir tinkamas svetainės baldų pasirinkimas. Jie efektyviai papildo svetainės erdvę, suteikia jai ne tik stilingumo, bet ir funkcionalumo. Tiesa, būtina pabrėžti, kad svetainės baldų, kaip ir kitų namų kambarių baldų, pasirinkimas yra be galo didelis. Tad, išsirinkti tinkamiausius, stilingiausius ir poreikius labiausiai patenkinančius svetainės baldus gali būti ne taip paprasta kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Siekiant, kad svetainės baldai būtų ne tik stilingi, bet ir funkcionalūs, kokybiški, juos renkantis naudinga atsižvelgti į kelis, labai svarbius dalykus. Tokiu būdu, pasirinkti bus kur kas lengviau, o ir laiko pavyks sutaupyti. Apie tai ir dar daugiau – šiame straipsnyje. 

Skirtingi svetainės baldų tipai

Svetainė – namų širdis. Dėl šios priežasties, labai svarbu, kad ji būti aprūpinta patogiais, kokybiškais ir jaukumą garantuojančiais baldais. Tiesa, svetainei skirtų baldų galima rasti įvairiausių. Visi jie skiriasi savo paskirtimis, funkcijomis, o ką jau kalbėti apie dizainus, stilius, dydžius. 

Iš esmės, svetainės baldus galima skirstyti į kelis tipus. Pirmasis iš jų – sėdėjimui skirti, minkšti svetainės baldai. Įsivaizduoti svetainę be patogios, minkštos sofos tikrai būtų sunku. Tai baldas, kuris leidžia patogiai įsitaisyti prie televizoriaus ar tiesiog bendraujant su šeima. Dažnu atveju, svetainėje naudojami minkšti kampai, kurie puikiai tinka dideliems kambariams, yra erdvūs, patogūs ir talpina net ir didžiausią šeimą. Tiesa, erdvus minkštas kampas gali būti ne pats geriausias pasirinkimas mažai svetainei. Be sofų ir minkštų kampų svetainėje randami ir foteliai, kurie ne tik suteikia papildomos sėdimos vietos erdvėje, bet ir puikiai ją papildo, suteikdami jaukumo. Nors fotelis, dažniausiai, vaidina akcentinio baldo vaidmenį, tai, iš tiesų, yra labai praktiškas ir naudingas baldas, kai ant sofos pritrūksta vietos.

Sekantis svetainės baldų tipas – baldai skirti daiktų laikymui. Tai svetainės spintelės, spintos, sekcijos ir komodos, kurios ne tik puikiai užpildo erdvę, bet ir suteikia patogios vietos svarbiausių daiktų laikymui. Tai funkcionalūs baldai, kurių dėka svetainės aplinka ne tik atrodo užbaigta, bet yra tvarkinga. Naudinga paminėti ir tai, kad itin populiariu pasirinkimu yra laikomi svetainės baldų komplektai. Svetainės komplektas yra sudarytas iš svarbiausių ir naudingiausių baldų, pavyzdžiui, sekcijos, kavos staliuko ir lentynų. Taip pat, svetainės komplektai gali būti sudaryti ir iš minkštų baldų. Toks pasirinkimas yra laikomas praktišku, kadangi, visi baldai yra suderinti tarpusavyje, pasižymi vienodu dizainu. 

Tinamų svetainės baldų pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų norų ir poreikių, o taip pat, svetainės dydžio. 

Medžiaga

Renkantis svetainės baldus itin svarbu dėmesį atkreipti į medžiagą, iš kurios jie pagaminti. Mediena – klasikinis pasirinkimas. Mediniai baldai yra patvarūs, gražūs, draugiški aplinkai, tačiau, gana brangūs. Jie gali būti sunkūs, tačiau, erdvei suteikia jaukumo, yra lengvai derinami prie bet kokio namų stiliaus. Pigesnė alternatyva – medienos drožlių plokščių baldai. Jie pigesni, atrodo praktiškai taip pat kaip mediniai, tačiau, nėra tokie patvarūs. Galima rinktis ir stiklinius, metalinius baldus. Tiesa, jie nėra tokie dažni, o ir tie baldai, kurie yra gaminami iš šių medžiagų, dažnu atveju, yra akcentiniai. 

Stilius, spalvos, dizainai

Pasirinkus tinkamo tipo ir medžiagos svetainės baldus, svarbu nepamiršti pasirinkti ir tinkamo, patinkančio jų stiliaus, dizaino, spalvos. Nuo šių kriterijų priklauso tai, kaip baldai atrodys ir kaip jie papildys erdvę. Galima rinktis klasikinio stiliaus svetainės baldus, kurie savo dizainais niekuo neišsiskiria, puikiai dera prie bet kokio interjero. Kiti renkasi modernaus stiliaus, įmantrių formų baldus, kurie erdvei suteikia originalumo. Taip pat, šiomis dienomis itin plačiai naudojami minimalistinio, urbanistinio stiliaus svetainės baldai. Svarbų vaidmenį vaidina ir baldų spalva. Ją reikėtų rinktis pagal kambario interjerą, o taip pat, turimus poreikius. Jei norite išskirtinumo – ryškus baldai bus tai ko reikia. Tačiau, niekada neapsiriksite pasirinkę ir neutralių spalvų svetainės baldus.

Visus svetainei skirtus baldus, už draugišką kainą tikrai rasite varle.lt svetainėje. Apsilankykite ir išsirinkite sau tinkamiausius!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: