Dainavos žodis

Paruoštukas prieš Kalėdas

Kalėdos – stebuklų metas. Šiek tiek banaloka ir nuvalkiota frazė, tačiau ji iš tiesų tokia teisinga, jog, rodos, kiekvienais metais skamba vis kitaip. Tik gaila, kad šiandien dažnas mūsų, švenčių pasiruošimą atidėdami paskutinėms dienoms, tą stebuklų metą paverčiam tiesiog stresiniu laikotarpiu. Gal šiemet elkimės kitaip? Pažadėkime, jog apie pirkinių ir dovanų sąrašą pradėsime galvoti gerokai anksčiau nei savaitė iki šventinių dienų. Apsipirkite Kalėdoms tik suplanavę, ko jums reikia ir išstudijavę ką siūlo šiam laikotarpiui prekybininkai. Mes, tuo tarpu, pasidalinsime keliais tikrai vertingais patarimais.

Svarbiausia negalvoti, jog dovanos turi būti brangios ir tobulos

Ar žinote, jog neseniai anapilin iškeliavusi Didžiosios Britanijos karalienė buvo sukūrusi tradiciją šeimoje per Kalėdas dovanoti smulkias, bet juokingas dovanas? Žavinga, tiesa? Kodėl ir mums tuo nepasinaudoti. Na, dovana nebūtinai turi būti juokinga, tačiau miela ar net šiek tiek vaikiškai tikrai paglostys širdį tuo laikotarpiu, kai net suaugusieji tiki stebuklais. Eglutės žaisliukai, kalėdinės dekoracijos, įvairios LED instaliacijos, nuostabiausių formų oro drėkintuvai ar tiesiog kalėdinis džemperis – puikūs pasirinkimai žiemos magijai sukurti. Jūsų artimieji ir kitais metais naudos šiuos niekučius ir tikrai prisimins jus su šiluma širdyje.

Dovanų idėjos – pagal kategorijas

Pažįstama situacija, kai atsidarius internetinės parduotuvės puslapį nuo prekių gausos ir panikos jausmo, kaip išsirinkti, tiesiog pradeda svaigti galva? Kaip tą valdyti, tikriausiai gerai žinote. Visgi, pasikartosime. Kiekviename puslapyje rasite prekes, suskirstytas į kategorijas – tėčiui, mamai, jam, jai, porai, sesei, broliui, šeimai ir panašiai. Tai labai supaprastina ir palengvina paiešką. Ką jau kalbėti apie tai, jog kiekvieną kartą galima rasti naujai sugalvotų dovanų idėjų, kurios dažnam iš mūsų tiesiog neateitų į galvą.

Dažnai prekės būna suskirstytos ir pagal tai, kokiai gyvenimo sričiai jos skirtos. Galbūt jus domina išskirtinai tik grožio priemonės arba sporto prekės. Puiku, tereikia išskleisti kategorijų eilutę ir išsirinkti sau tinkamiausią. Ir, žinoma, šiuo laikotarpiu rasite svarbiausią kategoriją – pasiruošk Kalėdoms.

Taupyti yra aktualu ir per didžiąsias šventes

Gali būti, kad kai kurioms šeimoms ar asmenims taupyti švenčių metu yra ypač aktualu. Nenusiminkite. Tą galima paversti netgi visai smagiu užsiėmimu. Sakykim, jums reikia apdovanoti nemažą narių skaičių turinčią šeimą. Nupirkite vieną įdomų ir prasmingą stalo žaidimą. Bus įdomu ir vaikams, ir suaugusiems. O keletas mielų smulkių žaisliukų mažiesiems tikrai jauniausiųjų šeimos narių neprivers pasijausti nuskriaustais.

Norite taupyti ne tik pinigus, bet ir laiką? Neignoruokite internetinių parduotuvių. Ten galima rasti tikrai neįtikėtinų nuolaidų ir šaunių, bet gana pigių dovanų rinkinukų. Ką jau kalbėti apie tai, kad apsipirkti galėsite bet kuriuo paros metu sėdėdami ant sofos.

Didesnes dovanas dovanokite kartu. Jeigu matote prasmę tik brangesnėse, bet naudingesnėse dovanose, pabandykite visus šeimos narius ar net giminaičius suburti naujai tradicijai – nupirkti dovaną vienam žmogui nuo viso būrio artimųjų. Taip tikrai sutaupysite, o dovana bus prašmatni ir, galbūt, tam žmogui išties labai reikalinga.

Gana nemažai išlaidų sudaro ir dovanų pakavimas. Atsisakykite pirktinių dovanų krepšelių ir dėžučių ir kurkite pakavimo priemones patys. Tai ir smagu, ir prasminga. Ypač jeigu tai darysite kartu su vaikais. Mažieji išmoks puoselėti Kalėdų tradicijas ir jas perduos sekančioms kartoms. Juolab, kad dabar galima rasti labai įvairių pagalbinių priemonių papuošti pakuotėms. Tai įvairios juostelės, lipdukai, sagutės, paveikslėliai ir kita. Nepagailėkite laiko ir kruopščiai paplanuokite, ką galite nusipirkti, o ką padaryti patys. Beje, tai puiki idėja sukurti savo darbo kalėdinius atvirukus.

Na, žinoma, kokios kalėdos be eglutės. Jeigu galvojate, kad kiekvienais metais pirkti gyvą eglutę yra tikrų tikriausias pinigų švaistymas, pasidairykite dirbtinės žaliaskarės. Patikėkite ji jums tarnaus ne vienerius metus, o ir dydį išsirinksite pagal kiekvieno skonį. Kalbant apie eglutės puošimą, galima labai šauniai suderinti pirktines girliandas bei žaisliukus su savadarbiais. Galime užtikrinti, jūsų eklektiškos išvaizdos eglutė bus vienintelė tokia. Vėlgi, ir sutaupysite, ir sukursite savo kalėdinį stilių. Taigi, sutikime Kalėdas originaliai ir nebijokime priimti kartais ir ne visai malonių iššūkių. Jūsų fantazija ir prekybininkų siūloma produkcija leis šventes pasitikti smagiai ir nenuskriaudžiant šeimos biudžeto.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: