Dainavos žodis

Dovanų idėjos mergaitėms

Tuomet, kai reikia surasti dovaną mergaitei, norisi pasistengti ypatingai – ne paslaptis, jog vaikai būtent jų visuomet laukia labiausiai. Renkant jiems dovanas, rekomenduojama pradėti nuo amžiaus, tačiau mes aptarsime labiausiai pasiteisinančias idėjas, tarp kurių tinkamų variantų rasite įvairaus amžiaus mažylėms. Kokios dovanos mergaites džiugina labiausiai?

Lėlės

Nesuklysime pasakydami, kad tai – kone populiariausios dovanos mergaitėms, kurios visuomet yra sutinkamos labai palankiai. Nieko nuostabaus, kad dabar galime rinktis iš labai plataus lėlių asortimento. Kai kurios iš jų primena tikrus vaikus ir gali juoktis, verkti ar kitais būdais reikalauti mergaičių dėmesio. Tuo tarpu kitos yra kur kas mažesnio dydžio barbės, taip pat leidžiančios mažylėms įsijausti į vaidmenų žaidimus. Jei mergaitė jau yra sukaupusi gausią tokių žaislų kolekciją, galima pagalvoti apie žaidimus paįvairinti leisiančius priedus. Tai gali būti lėlių nameliai, vežimėliai, drabužėliai ar kiti panašūs atributai.

Žaislinės virtuvėlės

Jei mergaitė jau dabar mėgsta Jums padėti virtuvėje, ją tikrai turėtų pradžiuginti galimybė savo jėgas išbandyti savarankiškai. Tokios virtuvėlės atrodo tarsi tikros ir turi daug papildomų priedų, tad tokie žaidimai bus įdomūs ir įtraukiantys. Reikėtų pakalbėti ir apie jų suteikiamą naudą – mažylės galės susipažinti su maisto gaminimo subtilybėmis, lavins kūrybiškumą, ugdys bendravimo įgūdžius ir žinoma, smagiai galės leisti laiką. Tikėtina, kad ir Jums teks „paragauti“ pirmųjų jų šedevrų.

Grožio, kūrybiniai rinkiniai

Daugelis mergaičių mėgsta kopijuoti mamų elgesį, todėl jau nuo mažų dienų pradeda kaupti grožio reikmenis ir mielai gražinasi atsisėdusios prie veidrodžio. Ieškodami dovanų, nepamirškite į tai atsižvelgti: tokioms mažylėms turėtų patikti kosmetiniai staliukai, papuošalų dėžutės ir įvairūs grožio rinkiniai. Taip pat verta atkreipti dėmesį į kūrybinius rinkinukus, kurie paskatins mergaites pačias pasigaminti papuošalus ar kitus aksesuarus – taip bus lavinami motoriniai įgūdžiai ir ugdomas kūrybiškumas.

Konstruktoriai

Nors konstruktoriai dažnai rekomenduojami berniukams, ne viena jų serija lygiai taip pat gali patikti ir mergaitėms. Jos turės galimybę pačios susikonstruoti įvairiausius žaislus, kuriuos po to bus galima pritaikyti nesibaigiantiems vaidmenų žaidimams. Tokios kaladėlės skirstomos ir pagal amžių, ir pagal mažylių interesus – jei jos turi mėgstamų personažų, didelė tikimybė, kad jie galės apsigyventi Jūsų namuose. Dar daugiau dėmesio vertų dovanų idėjų rasite paspaudę ant šios nuorodos: https://kaledos.lt/katalogas/16/vaikams/cat7.

Naujos garderobo detalės

Daugelis mažųjų princesių mėgsta gražiai apsirengti, tad tokios dovanos joms taip pat turėtų palikti puikų įspūdį. Be to, dėl jų praktiškumo bus patenkinti ir tėveliai. Apžiūrėkite sukneles, sijonus, žiemiškus aksesuarus ar kitus panašius stiliaus elementus, tačiau nepamirškite atsižvelgti ir į mergaitės skonį. Šiuo atveju ir vėlgi galima paieškoti mėgstamais personažais papuoštų rūbelių arba rinktis mergaitei labiausiai patinkančius atspalvius – taip tikrai pataikysite tiesiai į dešimtuką.

Įtraukiančios knygos

Jei mergaitės jau skaito knygutes ar po truputį mokosi tai daryti, tokia dovana taip pat bus labai tikslinga. Tinkamiausią kūrinį turėtumėte rinktis atsižvelgdami į mažylės amžių ir sugebėjimus. Jaunesnėms labiau tiks mažiau teksto ir daugiau paveikslėlių turintys leidiniai, o ūgtelėjusioms bus galima paieškoti išsamiau istorijas perteikiančių kūrinių. Tikriausiai net nereikia sakyti, kuo naudinga yra vaikiška literatūra – nesuklysite, jei atžalas skaityti skatinsite kuo ankstyvesniame amžiuje.

Tarp visų šių dovanų surasite bent kelias, kurios turėtų sužavėti mergaitę. Jei visgi apsispręsti sunku, galite pabandyti išsiaiškinti, apie ką ji šiuo metu svajoja labiausiai: tai padarysite parašę laišką Kalėdų seneliui ar tiesiog paklausę dabartinių mažylės norų. 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: