Dainavos žodis

Alytuje sutriko elektrinių automobilių įkrovimo stotelių darbas

Alius Mikelionis
Alytuje sutriko elektrinių automobilių įkrovimo stotelės. Jos neveikia nuo praėjusios savaitės. Automobilių  savininkai įtaria, kad Alytaus miesto  savivaldybė tokiu būdu taupo pabrangusią elektrą, o šie  atkerta, esą tai programinės įrangos gedimas.
Trys savivaldybei priklausančios įkrovimo stotelės įrengtos savivaldybės ir Europos fondų lėšomis. Alytaus miesto savivaldybė įsipareigojo penkerius metus leisti gyventojams nemokamai krautis automobilius. Likus dviem metams  ir pabrangus elektros energijai, kas mėnesį stotelės miesto biudžetui kainuoja dvylika tūkstančių eurų, todėl imta svarstyti netesybų galimybė, o įkrovimą apmokestinti. Praėjusį penktadienį  visos trys  stotelės sugedo.
,,Ant įkrovimo stotelės yra telefono numeris, kuriuo paskambinus, paaiškino, kad tai ne gedimas, o savivaldybės sprendimas tai padaryti. Tiesiog įvardino konkrečiai, tai tada žiūri į tą pastatą…  (Alytaus miesto savivaldybės – red.). Aišku, dar ir savaitgalis, tai nelabai ten kam paskambinsi, bet labai neskanu, labai negražu. Labai nesmagu, kai jautiesi nereikalingas ir nerūpimas“, – sakė automobilio negalėjusi pasikrauti alytiškė E. Mandeikienė.
Tiesa, stotelė prie ,,Dainavos“ kino teatro veikė, bet tik lėto pakrovimo būdu. Jei greituoju būdu transporto priemonė pasikrauna per 35 minutes, tai lėtuoju užtrunka tris valandas, todėl per dieną gali pasikrauti vos kelios mašinos. Alytaus miesto mero visuomeninis patarėjas Saulius Ivoška tikina, kad savivaldybė netaupo, esą visose stotelėse fiksuotas programinės įrangos gedimas, nors ir būta svarstymų taupyti, o gedimų atveju patarėjas rekomendavo ieškoti kitų būdų, kaip pasikrauti mašinas. Dėl pabrangusios elektros jau artimiausiais mėnesiais stoteles žadama perleisti verslui. Pradžioje operatorius dar dvejus metus turėtų užtikrinti  nemokamą krovimą, o vėliau elektromobilių savininkai privalėtų mokėti verslui pagal jų nustatytus tarifus. Šiemet privatus verslas Alytuje planuoja įrengti per dešimt krovimo stotelių. Iš viso mieste numatyta įrengti trisdešimt  automobilių baterijų krovimo vietų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: